Firma familiei senatorului Grigoraş, acuzată că încalcă legea. Transportatorii fac plângere la Bucureşti

autobuz RVG Speed BotosaniFirma RVG Speed, care aparţine familiei senatorului liberal Viorel Grigoraş, este acuzată de încălcarea repetată a legii şi de concurenţă neloială. Aceasta a câștigat, în urma unei licitaţii care a avut loc în 2012, traseul Darabani- Bucureşti, însă, de atunci şi până acum, nu a efectuat nicio cursă. În schimb, RVG Speed pleacă la Bucureşti din Botoşani, făcând concurență neloială firmelor cu același profil de activitate, care au, de asemenea, curse spre Bucureşti.

Federația Operatorilor de Transport din România (FORT) a sesizat conducerea Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier (ISCTR) cu privire la activitățile ilegale desfășurate de RVG Speed.

like facebook„În anul 2012, la licitația de trasee interjudețene, societatea comercială RVG Speed a câștigat, alături de alte trei companii, traseul 947 C2 Darabani- Dorohoi- Suceava- București, cursă care nu a fost niciodată efectuată de RVG din punctul de plecare Darabani. La momentul actual, RVG a rămas singurul operator pe acest traseu și continue să exedcute traseul, dar nu din orașul Darabani, cum ar trebui, ci din Botoșani (diferența de 70 km), prejudiciind grav activitatea celorlalți operatori de transport”, se arată în documentul semnat de Augustin Hagiu, trimis către ISCTR.

oferta RVGCursa Darabani- București ar fi trebuit să plece la ora 5.00 din darabani, însă, așa cum postează și pe siteul propriu, RVG Speed efectuează cursa de la Botoșani, de la ora 6.00.

Încălcarea legii este tolerată de inspectorii ISCTR din Botoșani, față de care transportatorii au făcut trimitere în sesizarea înaintată de conducerea centrală a FORT.

ISCTR zonal cunoaște această situație, însă se pare că poyiția de senator în Parlamentul României a domnului Grigoraș, precum și activitatea acestuia din trecut, reușesc să intimideze organismele care trebuie să aplice legea în astfel de situații”, se mai arată în plângere.

Inspectorul coordonator ISCTR Botoşani, Gheorghe Rodovei a menţionat că va verifica aspectele semnalate de transportatorii locali.

„Nu am ştiut până acum de această situaţie, însă vom verifica toate aspectele semnalate”, a declarat Gheorghe Rodovei.

Firma familiei senatorului Grigoraș este anchetată și în cazul deconturilor „umflate” pentru transporturile elevilor din județul Botoșani. Aceasta a fost acuzată în urmă cu doi ani că practică pentru transportul elevilor tarife de până la zece ori mai mari  decât alte firme din țară, în urma unor contracte încheiate cu directorii unor licee din județ.

Naveta elevilor, jecmăneală pe faţă. Vezi cât încasează firmele de transport din Botoşani

3 thoughts on “Firma familiei senatorului Grigoraş, acuzată că încalcă legea. Transportatorii fac plângere la Bucureşti

  1. ISCTR-ul stie de cursele ilegale efectuate de RVG…si stie cum a facut si turism electoral la alegerile presidentiale si europarlamentare. Domnul senator baga la inaintare functia pentru a se scoate de abuzul pe care il face. In prezent efectueaza pe multe trasee curse din zona Dorohoi si Darabani fara licenta. Din pacate a trecut ceva timp de cand face asta dar fiind protejat de PNL si PDL nu a patit nimic, e senator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *