Vezi cum va fi vremea în următoarele două săptămâni şi când se întorc ninsorile!

ninsoareAdministrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluției valorilor termice și precipitațiilor în intervalul 12-25 ianuarie. Potrivit meteorologilor, în Moldova, pe parcursul celor două săptămâni de prognoză regimul termic diurn nu va avea variaţii importante, menţinându-se relativ constant, la o medie regională de 3…6 grade, valori peste cele climatologic specifice perioadei.

Nici în privinţa minimelor nocturne nu sunt de aşteptat oscilaţii semnificative, temperaturile urmând a fi în medie de -5…-2 grade. După o primă săptămână lipsită de precipitaţii, după data de 18 ianuarie creşte probabilitatea de apariţie a lapoviţelor şi ninsorilor.

like facebookLa munte, regimul termic se va situa în general peste cel climatologic specific, cu uşoare oscilaţii de la o zi la alta, astfel că valorile maxime vor fi în medie între 0 şi 4 grade, posibil mai scăzute în perioada 19 – 21 ianuarie. Minimele nocturne se vor situa între -6 şi -3 grade, în medie, temperaturi mai scăzute fiind posibile în primele nopţi, dar şi în jurul datei de 20 ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare, va creşte după data de 18 ianuarie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *