Regal muzical la Concertul de Anul Nou al Filarmoncii. Vlad Miriță a dirijat orchestra în timp ce Vlădău a cântat de la Robbie Williams

v miritaCu greu s-au lăsat desprinși de publicul meloman din sala Casei Sindicatelor, devenită neîncăpătoare, invitații din acest an ai concertului de anul nou, soprana Mediana Vlad, Vlad Miriță, Bogdan Vlădău și dirijorul Tiberiu Oprea. După celebra „Con te partiro” cu care tenorul Vlad Miriță și soprana Mediana Vlad urmau să închidă concertul, a mai urmat o pagină muzicală a orchestrei, după care, tot în duet, cei doi cântăreți ai Operei Române au cântat și mai cunoscuta „O sole mia”.

like facebookLa mijlocul piesei a intrat în scenă și carismaticul prezentator de la Antena1, Bogdan Vlădău, arătând că posedă și el ceva calități muzicale. Ușor nu i-a fost căci s-a jucat muzical chiar cu cei doi muzicieni care au mediana vlad
transformat sala casei de cultură într-un adevărat regal muzical. De altfel, Vlădău nu a fost, cu celebra bucată muzicală la prima desfășurare a talentului muzical, căci spre finalul părții a două a concertului, fostul „burlac” a smuls ceva aplauze cu interpretarea pieselor „Someone like you” de la Adele și „Angels”de la Robbie Williams.

Impresionat de publicul din sală, dar și de orchestră, la adresa căreia a avut numai cuvinte de laudă, a fost și dirijorul Tiberiu Oprea, subliniind predilecția instrumentiștilor botoșăneni pentru valsurile lui Strauss. Tot cu Strauss au ieșit din scenă artiștii, dar și în aplauzele furtunoase ale publicului.

b. vladau

Încântat peste măsură de reacția publicului botoșănean, ridicat în picioare, spre finalul concertului, Vlad Miriță a luat bagheta dirijorală și, preț de secunde bune, a condus muzical orchestra botoșăneană. De altfel, tenorul Vlad Miriță s-a dovedit și cel mai cominicativ, cel mai glumeț dintre invitații serii.

Înainte de a cânta celebra canțonetă „Mamma”, Vlad Miriță, cel care a reprezentat România la concursul Eurovision împreună cu Nico, a încercat să aducă și puțin zâmbet pe chipurile melomanilor din sală. „În România suntem campioni la de populare, am aflat asta și m-am întristat și am zis să tot cântîm cântecul ăsta ca să stimulăm instinctul matern”, a glumit artistul.

Niciun cuvânt între intervențiile muzicale nu a scos soprana Mediana Vlad, deosebit de elegantă și mereu cu zâmbet pe chip. Mai serios, parcă ușor timorat de  poziția extrem de elegantă adoptată, s-a dovedit Bogdan Vlădău. Intervențiile ca prezentator au fost un pic cam seci, simple, ușor timide chiar.

Concertul de anul nou susținut prima dată, joi, la Suceava, și vineri și sâmbătă, la Botoșani, a cuprins opere muzicale de Strauss (Valsul imperial), Ceaikovski ( Vals din Baletul Frumoasa din pădurea adormită), Brahms (Dans ungar nr 6), Delibes (Boleroul Les filles de Cadix), Suppe (uvertura operetei Cavaleria ușoară), dar și mai cunoscutele „This is my song” (Chaplin), „My fair lady” (F. Loewe) sau „Con te partiro”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *