O botoşăneancă a înfiinţat un anticariat online. Femeia vrea să-l transforme într-unul fizic!

adina mitrofan- anticariat online BotosaniDe ani de zile nu mai există în Botoșani un anticariat, motiv pentru care o botoșăneancă a speculat asta și a înființat un anticariat online, în vederea transformării lui, pe viitor, într-unul fizic.

Adina Mitrofan este profesoară de limba română și spune că a pus bazele siteului său în luna ianuarie a anului trecut, dar abia în aprilie i-a dat drumul. Siteul anticariatadis.com este deschis oricărei persoane care doreşte să–și îmbogățească propria bibliotecă.

Dragostea profesoarei pentru cartea veche a determinat-o să ia această decizie.

„Cărţile vechi reprezintă o pasiune mai veche pentru mine, având şi profesia de cadru didactic, am terminat filologia. Permanent a trebuit să adun cărţi, să îmi fac o bibliografie. Mai târziu am făcut un doctorat şi am avut nevoie de multe cărţi, a trebuit să caut prin toată ţara”, spune Adina Mitrofan.

like facebookNevoia de cărţi s-a dezvoltat treptat în viaţa femeii. A adunat cărți din toate domeniile, de la beletristrică, manuale școlare până la cele de știință și istorie, iar asta a determinat-o să deschidă acest anticariat, mai întâi, online, după care, dacă va exista interes, și fizic. O parte din cărți sunt de la persoane care au vrut să se descotorosească de ele, pe altele le-a cumpărat de la alți colecționari. A deschis anticariatul cu scopul de veni în întâmpinarea celor care caută o anumită carte, așa cum i s-a întâmplat și ei când muncea pentru lucrarea de doctorat.

Siteul a prins mai bine către publicul din sudul țării, de acolo vin cele mai multe comenzi.

„Am mai vorbit cu alţi anticari din ţară care au afacerea asta de mai mult timp şi am întrebat care ar fi soluţia. O soluţie ar fi să cumperi cât mai multe cărţi, astfel încât o persoană care caută o anumită carte, intră pe site-ul tău şi mai vede şi alte cărţi interesante din toate domeniile şi în felul acesta comanda este mult mai mare”, mai spune Adina Mitrofan, care recunoaște că acum proiectul e mai mult o pasiune decât o afacere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *