Primarul Ovidiu Portariuc cere comandamentului de iarnă continuitate în acţiunile de deszăpezire

utilaj de deszapezirePrimăria municipiului Botoşani aduce la cunoștința cetățenilor că, deși pe raza municipiului au fost înregistrate fenomene meteorologice deosebite (cod galben de ninsori și viscol), în acest moment pe toate străzile din oraș se poate circula, în condiții de iarnă.

Urban Serv Botoșani a demarat acțiunile de deszăpezire încă din seara zilei de 28 Decembrie a.c. În toată această perioadă, toate căile de circulație din oraș, rutiere sau pietonale, au fost pretabile circulației, în condiții de iarnă.

“Municipiul Botoșani s-a aflat sub cod galben de ninsori și viscol, și în ciuda căderilor masive de zăpadă, în oraș nu s-au înregistrat probleme deosebite. Se circulă în condiții de iarnă, pe toate străzile și arterele din municipiu. Urban Serv a intervenit prompt în urma ninsorilor din aceste zile și va interveni permanent pentru a nu se bloca circulația și accesul către spitale, instituții publice, parcuri. Comandamentul de iarnă va fi în permanență în teren în această perioadă, iar toți cei implicați în acțiunile de deszăpezire vreau să intervină prompt, operativ și eficient și, de asemenea, vreau continuitate în desfășurarea acestor acțiuni.”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

În perioada 28  – 30 Decembrie 2014 Urban Serv a intervenit și va interveni în continuare pentru deszăpezirea căilor rutiere și pietonale din întreg municipiul.

Operațiunile de deszăpezire au fost efectuate cu un număr zilnic de 10 – 12 utilaje (în funcție de situație) și cu o forță umană de aproximativ 60 de persoane/zi. S-a intervenit în principal în zona trecerilor de pietoni, în parcuri, pe pietonale sau la principalele instituții publice.

Au fost folosite peste 210 tone de materiale antiderapante (sare în amestec cu inhibitor, clorură de calciu, nisip). Pentru intervențiile din piețe, aleile din cimitire, trotuarele înguste, a fost utilizat un număr de 7 motofreze.

În continuare, în perioada 30.12.2014 – 05.01.2015, se va interveni în toate zonele în care va fi necesar, retușând și degajând de zăpadă căile de circulație.

Municipalitatea face apel către toţi cei responsabili (asociaţii de proprietari, societăţi comerciale, persoane fizice şi juridice) să-şi respecte obligaţiile şi să întreţină trotuarele pe care le au în administrare, în conformitate cu HCL 355/2011, republicată în baza art.2 din HCL 195/2013, pentru ca Primăria să se poată concentra pe celelalte zone ale orașului (spitale, artere de circulaţie, căi de transport public etc.).

De asemenea, Primăria Botoșani face apel şi către șoferi să fie înţelegători cu echipajele şi utilajele aflate în stradă şi să colaboreze pentru ca acţiunile de deszăpezire să nu fie întârziate!

One thought on “Primarul Ovidiu Portariuc cere comandamentului de iarnă continuitate în acţiunile de deszăpezire

  1. Hai sifon!!!
    Pe strada Victoriei si acum – dupa 48 de ore este o zapada de poti sa faci drifturi!!!
    Un handicapat de primar si cu clica lui…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *