Banii alocaţi de Guvern pentru drumurile din judeţ, întorşi la bugetul de stat. Vezi motivul!

drumuriBanii primiţi în luna octombrie de la Guvern pentru reparaţii curente la drumurile din judeţ s-au întors în mare parte la bugetul de stat. Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri nu a reuşit să cheltuiască întreaga sumă primită, respectiv 70 miliarde lei vechi, ci doar 21 miliarde lei vechi. Restul banilor, respectiv 49 miliarde lei vechi s-au întors în bugetul statului.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, susţine că banii nu au fost cheltuiţi în totalitate datorită legislaţiei „încălcite”.

like facebookAm dat din TVA înapoi 49 miliarde lei la bugetul statului. Aceştia bani i-am pierdut. Nu au reuşit să facă licitaţiiile conform legii, să se încadreze în Ordonanţa 34 , să facă toate demersurile, pentru că nu s-a putut da cu încredinţare directă„, a spus Florin Ţurcanu.

În schimb, cealaltă sumă primită din Fondul de rezervă a Guvernului pentru podurile afectate de calamităţi, respectiv 75 miliarde lei vechi, vor putea fi folosiţi şi anul viitor.

 

2 thoughts on “Banii alocaţi de Guvern pentru drumurile din judeţ, întorşi la bugetul de stat. Vezi motivul!

  1. Iata un mod ,,incilcit” de a raspunde, specific presedintelui Turcanu7 … am dat din TVA inapoi 49 miliarde lei la bugetul statului…” , ,,Nu au reusit sa faca licitatiile conform legii, ……ca nu s-a putut da cu incredintare directa”
    In primul rind este vorba de 4,9 milioane lei, nu de 49 miliarde; in al doilea rind, banii s-au returnat din bugetul judetului Botosani, nu din TVA ( a fost repartizata de catre Guvern aceasta suma defalcata din TVA)); in al treilea rind, Turcanu trebuia sa stie de….muuuult cum se utilizeaza banii proveniti dintr-o asemenea sursa, nu sa ne abureasca prosteste cu sintagma ,, nu s-a putut da cu incredintare directa” . Sigur ca nu se poate, printre altele , sa nu ajunga aceasta suma la clientela politica sau sa se ,, adjudece” lucrarile respective cu preturi de 3 ori mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *