Florin Ghiorghiţă despre activitatea Zonei Metropolitane: Nu am văzut nimic concret în 2014, niciun rezultat

florin ghiorghitaConsilierul local Florin Ghiorghiţă a criticat, luni, activitatea Zonei Metropolitane Botoşani. Acesta a declarat că nu a văzut niciun proiect concret derulat de Zona Metropolitană până acum şi că anual se alocă din bugetul local sume consistente pentru funcţionarea acestei structuri. Declaraţia a fost făcută de Ghiorghiţă în momentul în care reprezentanţii Zonei Metropolitane au solicitat înfiinţarea unui nou post de manager proiect. Consilierul local a spus că nu se poate ca această asociaţie să funcţioneze doar cu directori şi să nu aibă posturi de execuţie.

Nu am văzut nimic concret. Aveţi doi oameni pe compartimentul de proiecte şi doriţi înfiinţarea unui nou post de manager. Deocamdată nici nu ştiu câte proiecte au fost făcute. Am văzut doar nişte discuţii  din raportul de activitate, iar din punctul meu de vedere, în condiţiile în care la sfârşitul anului 2014 având un buget bun nu am văzut niciun rezultat al activităţii zonei metropolitate, am rezerve pentru înfiinţarea unui nou post„, a menţionat Ghiorghiţă.

like facebookPotrivit acestuia, Primăria Botoşani alocă peste patru miliarde lei vechi din bugetul local pentru funcţionarea asociaţiei, dintr-un total de peste 5 miliarde lei vechi.

Directorul Zonei Metropolitane Botoşani, Cătălin Olaru, a spus că bugetul alocat pe anul 2014 a fost strict pentru funcţionare şi că nu pot fi făcute proiecte de pe o zi pe alta.

Nişte proiecte nu se fac de azi pe mâine. Ca să putem accesa acele proiecte, noi trebuia să avem gata strategia fără de care nu putem accesa proiectele„, a afirmat Olaru.

Nouă comune din judeţul Botoşani plus municipiul Botoşani fac parte din Zona Metropolitană.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *