Medicii ieşeni s-au îngrozit ce au găsit în abdomenul unui botoşănean

operatieMedicilor nu le este dat sa vada asa ceva in fiecare zi • Chirurgul care l-a operat pe pacient a afirmat ca a fost obligat sa ia niste decizii extreme • Pacientul fusese operat in urma cu o luna si jumatate de un coleg din Botosani care nu a vazut ce era in burta barbatului

In urma cu o luna si jumatate a ajuns la un spital din judetul Botosani pentru ca avea probleme cu vezica urinara. Barbatul in varsta de 72 ani a ajuns pe mana unui urolog care dupa ce i-a facut mai multe investigatii a decis sa-l opereze laparoscopic atat la vezica, cat si la prostata. Pacientul a plecat din spital cu promisiunea din partea medicului ca totul s-a rezolvat si nu vor mai exista probleme. Saptamana trecuta, batranul a fost internat in urgenta la Spitalul Cai Ferate din Iasi, fiind dus direct in sala de operatie. Barbatul avea abdomen acut si de cateva zile nu mai putea urina si nici nu mai iesise cu scaunul. In momentul in care chirurgul i-a deschis abdomenul s-a ingrozit. Cancerul de rect era atat de extins incat a fost nevoit sa-i scoata o parte din organele interne si sa taie din altele.

like facebookAcest gen de operatie este extrem de dificil. Pacientul a fost investigat si apoi operat intr-un alt spital, dar, din pacate, nu s-a observat acea tumora de rect sigmoid. S-a crezut ca pacientul are probleme cu vezica urinara. Bolnavul a fost internat in stare foarte grava. Tumora era gigant, cu un diametru de 15 centimetri. Cancerul de rect sigmoid era extins la vezica urinara, intestinul gros, intestinul subtire, peretele abdominal. Am reusit sa scoatem integral tumora, dar cu sacrificii foarte mari. Din cauza ca era un cancer foarte extins, am scos vezica urinara, rectul, jumatate din peretele abdominal, o portiune din ficat, doi metri din intestinul subtire, intestinul gros. De asemenea, legarea tubului digestiv la peretele abdominal anterior s-a facut prin anus contra naturii. De fiecare data incercam sa facem absolut tot ce este necesar pentru a extirpa tumora in totalitate„, a declarat medicul chirurg Mihai Glod, managerul Spitalului Cai Ferate din Iasi.

Postoperator evolutia bolnavului este foarte buna

Chirurgul Glod a explicat ca, pentru a ajunge la asemenea dimensiune, tumora s-a dezvoltat in cel putin doi ani. „Postoperator starea de sanatate a pacientului este foarte buna si marti (23 decembrie – n.r.) vreau sa-l externez. A trecut cu bine de zilele critice si pentru tratament se va prezenta la medicul oncolog. Aceasta tumora evolueaza de cel putin doi ani. Daca pacientul ar fi venit la spital din timp, nu s-ar fi ajuns la aceasta situatie. Din pacate avem din ce in ce mai multi bolnavi care se prezinta la medic foarte tarziu, cand boala este intr-un stadiu avansat sau foarte avansat. In aceste conditii, medicul aproape ca nu mai poate interveni„, a spus dr. Mihai Glod.

Sursa: Buna Ziua Iaşi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *