Angajaţii Spitalului Judeţean nu vor să mai facă ore suplimentare în 2015

sindicateLiderul filialei botoşănene a „Cartel Alfa” a readus în atenţia autorităţilor drepturile încălcate de conducerea Spitalului Mavromati şi a avertizat că, începând cu anul 2015, salariaţii unităţii nu vor mai efectua ore suplimentare.
Din cauza deficitului de personal, există salariaţi care au cumulat peste 40 de zile de recuperare, o parte din ele neacordate nici pentru anul 2013. Angajatorul se află în imposibilitatea de a le acorda acestor salariaţi zilele libere cuvenite, ceea ce duce la epuizarea personalului şi creşte riscul apariţiei accidentelor de muncă.”, a explicat Marius Oroşanu. Liderul sindical a semnalat că managerii spitalului nu respectă contractul colectiv de muncă şi prin faptul că refuză să răspundă la solicitările salariaţilor privind datele cuprinse în Raportul de control al Ministerului Sănătăţii, aspectele de interes fiind normativul de personal pentru toate secţiile medicale şi administrative ale Spitalului Judeţean.

like facebookMarius Oroşanu a solicitat Prefecturii transmiterea către Guvern a încălcărilor semnalate şi a anunţat că filiala Cartel Alfa va monitoriza îndeaproape relaţia managerilor de la Mavromati cu angajaţii din spital.
Problemele au fost ridicate în cadrul Comisiei de Dialog Social întrunite marţi, 16 decembrie, la Instituţia Prefectului, discuţiile axându-se şi pe necesitatea ajustării tuturor celorlalte venituri salariale, odată cu creşterea salariului minim. În cadrul întâlnirii prezidate de subprefectul Gelu Ţigănucă, sindicatele au semnalat, totodată, că, în anumite domenii, sporurile se raportează la salarii mai mici decât salariul minim pe economie, ceea ce este, în opinia acestora, o interpretare eronată a legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *