Materiale didactice pentru șase școli din județ la disciplina opțională ”Șahul în școală”

sahul in scoala isjȘase unități de învățământ din județul Botoșani au fost dotate cu materiale didactice pentru disciplina opțională ”Șahul în școală”. Mihaela Huncă, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean, a declarat că cele șase școli, trei din mediul rural și trei din urban, sunt beneficiare ale programul național ”Educație prin șah în învățământul preuniversitar”, program realizat în parteneriat între Ministerul Educației Naționale și Federația Română de Șah.

Marți, la sediul IȘJ au fost înmânate reprezentanților celor șase școli, respectiv Școala nr.1 Lunca, Școala nr.1 Răchiți, Liceul Tehnologic Coțușca, Școala 1 Săveni, Școala ”Gr.Antipa” Botoșani și Școala 17 Botoșani, materialele didactice constând în zece garnituri de șah, zece table pliabile de șah, o tablă portabilă de demonstrație, două manuale pentru fiecare an de studiu, respectiv clasa I și clasa II-a, și programa școlară a acestei discipline opționale.

like facebookÎn cadrul acestui program, cadrele didactice care predau această disciplină au fost formate gratuit pentru a-și putea desfășura cu eficiență activitatea la clasă. Așteptăm ca acești copii care au avut disciplina opțională ”șahul în școală” să participe la concursurile organizate de Federația Română de Șah și Ministerul Educației”, a declarat Mihaela Huncă. 

DSC05572

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *