Subvenţii pentru agenţii economici care angajează absolvenţi cu studii superioare

AJOFM sediu (2)Agenția Județeană de Ocupare a Forție de Muncă Botoșani subvenţionează locurile de muncă pentru absolvenţii de învăţământ superior . Din data de 12 martie 2014 a intrat în vigoare Legea nr. 335 din 10 decembrie 2013 privind efectuarea stagiului pentru absolventii de invatamant superior.

Acest act normativ reglementează, pentru absolventii de invatamant superior, perioada de 6 luni de debut în profesie, în conformitate cu art. 31 alin. (5) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia profesiilor pentru care există reglementări speciale.

Scopul efectuării stagiului este de asigurare a tranziţiei absolvenţilor de învăţământ superior de la sistemul de educatie la piata muncii, de a consolida competentele si abilitatile profesionale pentru adaptarea la cerintele practice si exigentele locului de munca si pentru o mai rapida integrare in munca, precum si de dobandire de experienta si vechime in munca si, dupa caz, in specialitate.

Stagiar este debutantul în profesie, angajat cu contract individual de muncă, cu excepţia celor care dovedesc ca au desfasurat, potrivit legii, activitate profesionala in acelasi domeniu, anterior absolvirii.

like facebookOdată cu încheierea contractului individual de muncă, între angajator şi stagiar, se încheie, în formă scrisă, un contract de stagiu, ca anexă la contractul individual de muncă, pe o perioadă de 6 luni, cu excepţia situatiilor în care prin legi speciale este prevazută o altă perioadă de stagiu.

Perioada de stagiu este reprezentată de perioada de timp cuprinsă între data angajării şi data finalizării stagiului şi care se încheie cu eliberarea unui certificat/unei adeverinte semnat/semnate de angajator.

Angajatorii care incheie un contract de stagiu in conditiile Legii nr. 335/2013 primesc lunar, la cerere, din bugetul asigurarilor pentru somaj, pe perioada derularii contractului de stagiu pentru acel stagiar, o suma egala cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare – 750 lei

Sursa: comunicat AJOFM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *