Preşedintele CAS Botoşani: Asiguraţii nu trebuie să se prezinte neapărat la medicul de familie pentru a-şi iniţializa cardul de sănătate

Costel Lupascu
Costel Lupascu

Botoșănenii care nu și-au ridicat cardurile de sănătate de la poștă vor trebui să meargă la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate pentru a intra în posesia acestora. Aproximativ 10.500 de carduri de sănătate au fost returnate CAS Botoșani, după ce destinatarii nu au fost identificați la domiciliu.

„Conform contractului, factorul poștal s-a prezentat de două ori la domiciliul asiguratului, a lăsat aviz de fiecare dată în ușă și nicio persoană, din cele peste 10 mii, nu s-a prezentat la Oficiul poștal 1 sau la factorul din comună„, a spus Costel Lupașcu.

Președintele CAS Botoșani face un apel către asigurații care au primit carnetele de sănătate să nu aglomereze cabinetele medicilor de familie, din luna ianuarie.

like facebookNu este nicio problema daca ei nu-si vor initializa cardul incepand cu 1 ianuarie. Cardul va fi initializat in momentul cand asiguratul va avea o problema medicala, cand va avea nevoi de un serviciu medical, iar cardul de sanatate poate fi initializat de orice furnizor de servicii medicale care are cititor de card, nu doar de medicul de familie „, a spus Lupascu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *