Un primar din Botoșani, implicat într-un scandal cu miză de 100.000 de euro

bani multiUn primar din județul Botoșani este implicat într-un uriaș scandal care are la bază un presupus împrumut de aproape 100.000 de euro. Este vorba de primarul comunei Drăgușeni, Eugen Nechita, și soția acestuia, Daniela.

Cei doi au fost dați în judecată de nimeni alții decât soţii Mariana şi Dragoş Lipan Secu, condamnați în dosarul mitei de la Hardvard. Soţii Lipan au revendicat în instanţă un împrumut de 93.000 de euro de la familia Nechita.

Eugen Nechita- primar DraguseniÎn încrengătura afacerilor cu terenuri cumpărate în numele Universității Harvard, familiile Secu și Nechita au semnat un contract fictiv de împrumut pentru uriașa sumă de bani, în spatele căruia se aflau, de fapt, comisioane pentru tranzacțiile imobiliare.

like facebookReţeta aplicată de cele două familii era simplă.Dragoş Lipan Secu era directorul firmei Scolopax SRL, unde acţionar majoritar era celebra univeristate Hardvard, şi achiziţiona teren forestier. Pentru a-şi trage un comision important din afacer el îi dădea banii pentru achiziţia terenului lui Eugen Nechita. Pentru a avea o garanţie că terenurile ajung în proprietatea societăţii pe care o conduce semnau contractul de împrumut. După ce terenul era vândut societăţii, Secu îşi obţinea comisionul, iar contractul era rupt.

Mariana si Lipan Secu foto Facebook
Mariana si Lipan Secu foto Facebook

Mariana şi Dragoş Lipan Secu au primit câte trei ani de închisoare cu suspendare şi un termen de încercare de şase ani. Decizia nu este definitivă.

Ancheta în dosar a început în luna ianuarie când procurorii DNA Oradea i-au reţinut pe cei doi. Iniţialau fost cercetaţi în stare de arest preventiv, ulterior lunându-se măsura arestării la domiciliu, într-o vilă deţinută în Alfa Land, iar în cele din urmă sub control judiciar cu interdicţia de a părăsi localitatea.

Dosarul a pornit în urma unui denunţ, al unui fost partener de afaceri a acelor doi, pentru luare de mită. Cei doi soţi sunt acuzaţi că au primit mită un milion de euro, plus un sejur în Grand Canaria şi un automobil pentru achiztiţia unor suprafeţe de pădure la preţuri mai mari decât cele reale.

Mariana şi Dragoş Lipan Secu au fost denunţaţi de Eler Csaba Robert care ar fi obţinut o parte din suprafeţele de pădure, printr-un contract încheiat cu primarul comunei Drăguşeni, Eugen Nichita, cercetat și el în acest lipan secudosar. Terenurile au fost inițial retrocedate, iar apoi cumpărate de edil de la cei care le revendicaseră.

Acum compania Scolopax, reprezentată până acum de cei doi soţi botoşăneni, își vinde, în regim de urgență, toate suprafețele pe care le-a cumpărat în ultimii nouă ani. În judeţul Botoşani suprafaţa cumpărată este de 3.700 de hectare.

Scolopax este un SRL românesc controlat în proporție de 99,99 la sută de către universitatea americană Harvard, prin divizia sa de investiții.

În total, la vânzare sunt scoase peste 32 de mii de hectare,

Iniţial, familia Secu câştigase în instanţă obligarea foştilor colaboratori la plata sumei ce apărea într-un contract de împrumut încheiat în octombrie 2010. Ulterior, familia Nechita a reuşit să demonstreze în instanţă că acel contract era nul şi de fapt împrumutul era fictiv, pentru ca soţii Secu să îşi încaseze comisionul la vânzarea terenurilor.

One thought on “Un primar din Botoșani, implicat într-un scandal cu miză de 100.000 de euro

  1. ce sa spui de primaru dimacheniului care sia sporit suprafata de teren agricol considerabil prin cai neortodoxe ,a furat la suventii el tatasu fratisu,a facut cele mai mari escrocherii cu pamantul cu animalele ,cu orice primaria e tot timpul inchisa populatiei,alegerile se desfasoaraa ca nunta cu primire cu rachiu si gustare,110 la suta rezultatul uneori ajutorul social numai pe hartie oamenii in curtea primarului,masini cate a primit de la ponta unele lea donat vezi gheorghe h. e tara lui tara hotului smegherului dar de scapat tot nu scapam de aceste golanii chiar daca avem alt presedinte,colonia ramane colonie,asa ca nu mai visati oameni mai bine in alta tara unde munca se poate practica omul este respectat si lichelele nu ne incurca viata care din pacate este numai una,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com