Concert de pian susţinut de pianista Raluca Ştirbăţ pentru strângerea de fonduri pentru casa lui Enescu de la Mihăileni

Raluca Stirbat la pianPianista Raluca Ştirbăţ, care a fondat Societatea Internaţională George Enescu şi care a lansat campania de salvare a Casei Enescu de la Mihăileni, a susţinut, sâmbătă seară, un concert caritabil pentru strângerea de fonduri pentru casa familiei lui Enescu din localitatea Mihăileni din judeţul Botoşani. Concertul a avut loc la Teatrul Naţional din Iaşi cu prilejul Galei Oamenii Timpului.

„Cred că Enescu merită. Este cel care a scos viaţa muzicală dintr-un provincialism în care zăcea. Acesta nu este un concert, este un act de reverenţă pe care noi cei care am pus umărul la această acţiune încercăm să îl facem. Ceea ce vom face în această seară va fi să încercăm să salvăm în continuare Casa George Enescu de la Mihăileni”, a spus Raluca Ştirbăţ.

Pianista s-a plâns că „această casă nu are până aceste moment niciun fel de ajutor din partea autorităţilor locale din Botoşani şi a ministrului Culturii„.

like facebookCasa lui Enescu de la Mihăileni este compusă din teren în suprafaţă de 895 mp şi construcţie în suprafaţă de 105 mp, casă situată în localitatea Mihăileni.

Casa părintească a mamei compozitorului George Enescu datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea. Ea este proprietate privată a două persoane, dintre care una descendentă a familiei marelui compozitor respectiv George Rusu, însă o parte din imobil este deţinută şi de Ştefan Botez.

 

Casa Enescu din Mihaileni
Casa Enescu din Mihaileni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *