Reprezentanţi ai Primăriei Botoşani, în vizită de lucru la Frontignan

angajati primarie frantaReprezentanții Compartimentului de Relații Externe ai Primăriei Botoşani au participat  la cea de a XIX a  ediţie a manifestării „ Întâlnirile Franco – Române” care s-a desfăşurat în localitatea Frontignan,  în perioada 5-7 decembrie.

Din anul 2012, Asociaţia Dacia Méditerannée a început o colaborare şi cu municipiul Botoşani, mediind contacte  între Primăriile Frontignan şi Botoşani, în vederea unei cooperări în domeniul administraţiei publice locale, schimburilor culturale şi a unor potenţiale promovări în mediile economice. După discuţii şi întrevederi  cu primarul Ovidiu Portariuc şi viceprimarul Cosmin Andrei,  care au avut loc la Primăria Botoşani în 2012 şi 2013, preşedintele Asociaţiei Dacia Méditerannée,  domnul Claude Pernin, a transferat planul discuţiilor şi proiectelor viitoare de colaborare la Frontignan.

Sala Voltaire din Frontignan a fost gazda acestor întâlniri care au constat în expoziţii de fotografii cu aspecte din municipiul şi judeţul Botoşani, ceramică şi obiecte tradiţionale realizate de  artistul ceramist Eusebiu Iacinschi, măşti de Anul Nou, recital de poezie în lectura autoarei  Angela Nache – Mamier, prezentarea unui film despre tradiţiile populare de iarnă din Moldova, precum şi un recital de muzică populară susţinut de tânărul interpret Marius Daniel Anton din Botoşani.

Inaugurarea s-a făcut în prezenţa a doi dintre oficialii Primăriei Frontignan – viceprimarii  Sabine Schürmann şi Olivier Laurent  cu atribuţii  specifice în domeniul înfrăţirilor , relaţiilor culturale, managementului situaţiilor de risc şi luptei împotriva calamităţilor naturale, creşterea eficienţei energetice şi folosirea energiilor neconvenţionale – domenii în care administraţia din Frontignan are experienţă deosebită .

like facebookPrimăria municipiului Botoşani a fost reprezentată de managerul public Cristian Ţebecailo şi de Ortansa Albu, din cadrul Compartimentului de Relaţii Externe.

În cadrul întâlnirilor oficiale a fost prezentat salutul primarului Ovidiu Portariuc şi dorinţa de colaborare cu autorităţile din Frontignan, răspunsul acestora fiind unul călduros şi pozitiv.

Sursa. comunicat presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *