Sute de mii de pachete de ţigări au intrat prin Botoşani pe piaţa neagră

MascatiPersoane din Botoşani au fost implicate în cel mai mare dosar întocmit de procurorii DIICOT, în 2014, pentru contrabandă cu ţigări. 800 de poliţişti, jandarmi sau angajaţi ai structurilor speciale au fost angrenaţi în acest caz, acţiunea vizând traficanţi de ţigări din judeţele Iaşi, Neamţ, Suceava şi Buzău.

like facebookÎn total s-au organizat 134 de percheziţii, 65 de persoane fiind duse la audieri. Dintre acestea, 21 au fost reţinute. Potrivit anchetatorilor, ţigările erau introduse în ţară prin judeţele Botoşani şi Suceava.

“Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2013-2014, membrii grupării au tranzacţionat circa 700.000 de pachete de ţigări de provenienţă Ucraina şi Republica Moldova, ţigările fiind introduse în ţară pe frontiera verde, precum şi prin punctele de frontieră de pe raza judeţelor Botoşani şi Suceava, prejudiciul fiind estimat la circa 2 milioane de lei”, a precizat  Daniel Horodniceanu, procuror-şef al DIICOT Iaşi.

În timpul percheziţiilor, procurorii au ridicat 145.000 de pachete de ţigări, 132.000 de lei, 200 de kilograme de tutun vrac, 2 instalaţii de confecţionat ţigări, 30.000 de euro, 3 autoturisme, 3 autospeciale, precum şi timbre, folii sau telefoane mobile. Anchetatorii au reuşit chiar să intercepteze un transport de ţigări, de aproximativ 4.000 de pachete, chiar în ziua flagrantului. De altfel, procurorii de la DIICOT Iaşi au spus că membrii reţelei primeau ţigări de contrabandă inclusiv cu camioanele, însă au arătat că niciun vameş sau poliţist de frontieră nu este cercetat în acest caz.

În dosar sunt cercetaţi şi doi primari din Iaşi, respectiv aleşii din comunele Costeşti şi Popeşti, Aurel Doacă şi Vasile Lupu.

Aceştia sunt cercetaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, dar şi pentru contrabandă. Ambii ar fi vândut ţigări fără timbru românesc la magazinele alimentare pe care le deţin în satul lor.

Sursa: Ziarul de Iaşi

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *