Portariuc transmite un avertisment către angajaţii Primăriei. Vezi ce!

ovidiu portariucPrimarul Ovidiu Portariuc a transmis, miercuri, un mesaj către angajaţii din Primăria Botoşani, care nu-şi duc la îndeplinire atribuţiile de serviciu. El a spus că cei care nu-şi fac treaba, din ianuarie 2015 vor părăsi sistemul. Portariuc nu a făcut referire la persoane, însă cu siguranţă una dintre persoanele vizate este directorul Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement, Eugen Ţurcanu. Edilul a spus că va face ordine, aşa cum a făcut la Teatrul Vasilache.

Mai sunt anumite focare de tensiune în administraţie şi le vom aborda punctual, astfel încât din ianuarie 2015 cine nu-şi va vedea de treabă îi vom invita să părăsească sitemul administrativ, pentru că avem foarte mult de lucru în 2015 şi nu ne permitem să ne consumăm energiile în dispute. Noi suntem aici ca să facem treabă„, a spus Portariuc.

like facebookPrimarul municipiului Botoşani s-a arătat totodată dezamăgit de actuala legea a funcţionarilor publici. El a spus că sunt funcţionari care nu-şi îndeplinesc atribuţiile de serviciu, însă nu poate nimeni să-i dea afară.

Este mai uşor să arestezi un om, decât să dai un om afară pe motive de incompetenţă clară dovedită. Din punctul acesta de vedere, administraţia este blocată. Să verificaţi în ultimii 10-15 ani dacă a fost dat afară vreun funcţionar public din Botoşani, de exempolu, pentru orice fel de motive. Toţi care au fost destituiţi au câştigat în instanţă acele procese. Aici e o problemă a legislaţiei care trebuie modificată, nu putem continua aşa. E nedrept faţă de cei care îşi fac meseria, sunt bine pregătiţi şi pe care nu-i putem să-i cointeresăm, să-i plătim mai bine şi care pleacă din sistemul public către sistemul privat„, a spus Portariuc, care a adăugat că împreună cu colegii săi din ţară va face propuneri de modificare a legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *