Patronul de la Trans Dor, condamnat la închisoare cu suspendare

Autogara TransdorPatronul companiei Trans Dor, Vasile Doroftei, a fost condamnat, miercuri, la închisoare cu suspendare într-un dosar de înşelăciune. Doroftei a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Botoşani la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de doi ani, după ce a decontat ilegal mai multe tichete de călătorie pentru pensionari şi veterani de război. De asemenea, Doroftei a fost obligat de judecători să plătească Ministerului Transporturilor, în solidar cu firma Lorion SRL, suma de 73.507 lei, cu titlu de despăgubiri civile.

like facebookVasile Doroftei a fost obligat şi să presteze o muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile, în cadrul Primăriei comunei Tudora.

Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

„Obligă inculpatul, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC L… SRL Botoşani, să plătească părţii civile Ministerul Transporturilor suma de 73.507 lei, cu titlu de despăgubiri civile. Menţine măsurile asiguratorii luate prin Ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani din 14 noiembrie 2012 cu privire la aplicarea sechestrului asigurator asupra bunurilor aparţinând inculpatului până la achitarea prejudiciului stabilit de instanţă. Obligă inculpatul, în solidar cu partea responsabilă civilmente, să plătească statului în sumă de 1.200 lei cheltuieli judiciare. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în minuta publicată pe portalul instanţei.

Patronul uneia dintre cele mai mari firme de transport persoane, judecat pentru înşelăciune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *