Incredibil! O fetiţă a vrut să se sinucidă după ce a fost hărţuită pe o reţea de socializare de colegi

elev la calculator calculatoareCaz deosebit întâlnit de medicii psihiatri la Botoşani. O fetiţă de 14 ani a vrut să-şi pună capăt zilelor după ce a fost hărţuită pe o reţea de socializare. Fata îşi făcuse un cont personal pe o reţea de socializare, iar colegii săi au început să o denigreze, susţine medicul Laura Jijie, şefa Sectiei de  Neuropsihiatrie Infantilă.

Copila a avut o tentativă suicidală, iar medicii au salvat-o. Ea a urmat şi un program de consiliere.

Fetiţa nu mai voia să meargă la şcoală, pentru că copii şi-au bătut joc de ea, au stigmatizat-o şi denigrat-o pe această reţea de socializare„, a spus medicul psihiatru, care a adăugat că în ultima perioadă se confruntă cu o agresivitate verbală deosebită în rândul şcolarilor.

like facebookPutem vorbi de abuzuri emoţionale şi abuzuri fizice din rândul colegilor. Am avut câteva cazuri inclusiv de hărţuire pe reţele de socializare, la nişte copii care au neîncredere în sine, imagine de sine negativă, iar aceasta îşi pune amprenta asupra lor”, a mai spus Laura Jijie.

Medicii spun că într-o astfel de situaţie trebuie să existe acea echipă: medic, familie, şcoală, iar părinţii trebuie să se implice activ şi să fie mai atenţi la preocupările copiilor, să sesizeze acele probleme, să comunice mai mult cu aceşti copii, însă şi şcoală să ia măsuri împotriva acelor copii care îşi hărţuiesc colegii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *