Daune de zeci de mii de lei din Italia, după un accident mortal

accident motocicleta tulbureni botosaniJudecătorii Curţii de Apel Suceava au decis, marţi, acordarea unor daune de ordinul zecilor de mii de lei către membrii unei familii moştenitori ai unui bărbat din Ripiceni decedat într-un accident rutier în anul 2012.

Soţia bărbatului decedat, Doina Filip, va primi 30.000 de lei daune materiale şi 20.000 de lei daune morale din partea Biroului Naţional de Carte Verde Italia. Unul dintre fii, Alexandru Filip, a primit 30.000 de lei daune morale, iar ceilalţi doi, Marius şi Radu, câte 10.000 de lei.

like facebookTragedia a avut loc în iulie 2012, când Mihai Grădinariu de 27 de ani, aflat pe o motocicletă, l-a izbit în plin pe un consătean, Dan Filip, de 52 de ani, care mergea spre casă pe marginea drumului.

După producerea accidentului, tânărul a fugit de la locul faptei, fiind găsit la domiciliu de către poliţişti.  În urma anchetei s-a stabilit că motocicleta nu era înmatriculată şi fusese adusă în ţară din Italia în 2011.  În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat 0,73 miligrame pe litru alcool în aerul expirat. Trimis în judecată pentru ucidere din culpă, Mihai Grădinariu a fost condamnat anul trecut la doi ani şi două luni închisoare cu suspendare sub supraveghere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *