Sute de botoșăneni s-au îmbolnăvit anul acesta de diabet

diabetDiabetul loveşte în tot mai mulţi botoşăneni. Aproximativ 700 de persoane au fost diagnosticate în acest an cu diabet zaharat. Zeci de cazuri din cele prezentate la medic anul acesta sunt din rândul minorilor, iar jumătate dintre bolnavii de diabet sunt dependenţi de insulină. În total, la nivelul judeţului 13.400 de botoşăneni suferă de această boală.

Este o incidenţă crescută a cazurilor de diabet în judeţ„, a spus Ioan Asaftei, director de îngrijiri la Spitalul Judeţean.

like facebookDiabetul este o boală cronică şi este determinată de factori diverşi precum stresul şi consumul exagerat de zahăr.  Printre principalele cauze ale apariţiei diabetului se numără : predispoziţia genetică, consumul de lapte de vacă la sugari, infectarea cu virusul ce afectează celulele beta din organism (producătoare de insulină), sedentarismul (lipsa mişcării), obezitatea (creşterea excesivă în greutate), stresul psihic. Simptomele unui diabet zaharat tip 1 se instalează relativ rapid de la câteva zile la 2-3 luni: sete crescută, urinare abundentă, oboseală , foame exagerată, slăbiciune şi scădere în greutate.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *