Sindicatele din învățământ cer ședință de îndată de Consiliu Local pentru drepturile salariale obținute în avans de profesori

consiliul local botosani1Consilierii locali vor trebui să aprobe sumele pentru plata drepturilor salariale obținute în instanță de profesori până pe data de 19 decembrie, în caz contrar banii se întorc la bugetul de stat. Liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar Botoșani, Iuliana Nacu, a declarat că banii au fost virați de guvern, însă Consiliul Local trebuie să rectifice bugetul local pentru a repartiza fondurile către școli.  Cadrele didactice vor primi a patra tranșă de bani pe drepturile salariale obținute din hotărârile judecătorești, precum și toate drepturile obținute în instanță pe anul 2015, în avans.

Banii sunt virați, dar Consiliul Local trebuie să rectifice bugetul local conform banilor primiți și după aia să-i dea la școli. Acest lucru trebuie să se întâmple repede. Ei au datoria să facă această rectificare. Nu cred că își vor asuma răspunderea să nu facă o ședință de Consiliu Local  și să returneze banii. Este caz penal”, a spus liderul SIP.

like facebookDe partea cealaltă, reprezentanții Primăriei Botoșani spun că se așteptă decizia de repartizare a sumelor de către Finanțe, după care se va face o ședință extraordinară în care să repartizeze sumele respective.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *