Azerii de la SOCAR, executaţi silit pentru neplata unor datorii

Socar PetroleumSocietatea SOCAR a ajuns să fie executată silit pentru neplata unor datorii. Societatea Impuls Leasing a început executarea silită a distribuitorului de carburanţi pentru o sumă de un milion de lei în baza unui contract de leasing pentru trei autocamioane Mercedes.

Socar a contestat în instanţă măsura de executare silită şi a obţinut reducerea debitului la 361.811 de lei,  judecătorii Judecătoriei Botoşani eliminând din suma cerută de Impuls Leasing penalităţile şi dobânzile calculate de firma creditoare. Sentinţa nu este definitivă şi a fost atacată la Tribunalul Botoşani.

like facebookDistribuitorul de carburanţi a achiziţionat, la sfârşitul anului 2008, în sistem leasing, trei autocamioane Mercedes şi a sistat plăţile către firma Impuls Leasing, iar finanţatorul a început executarea silită.

Reprezentanţii firmei SOCAR susţin că respectivele camioane erau folosite pentru transport, în Republica Moldova, către un partener de afaceri de peste Prut.

În primăvara anului 2009, la revoluţia din ţara vecină s-a sistat relaţiile comerciale dintre cele două firme. Reprezentanţii SOCAR au invocat clauza forţei majore şi nu a mai plătit firmei de leasing. La câteva luni a predat cele trei autocamioane, însă Impuls Leasing a cerut contravaloarea maşinilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *