Surprins băut la volan in urmă cu o lună, comisarul şef Vasile Calimandriuc, şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor, a solicitat pensionarea anticipată pe caz de boală incepind cu 1 decembrie. Cererea sa va fi analizată de factorii de decizie de la Bucureşti, insă, potrivit unor informaţii neoficiale, acesta indeplineşte toate condiţiile legale. Pină atunci, comisarul Vasile Calimandriuc va rămine in concediu medical, care a fost prelungit pină pe 30 noiembrie. Dacă cererea de pensionare anticipată va fi aprobată, cercetarea prealabilă declanşată in cazul său va fi suspendată. Incidentul care l-a adus pe comisarul şef Vasile Calimandriuc in această postură s-a petrecut pe 28 octombrie. Aflat la volanul unui Audi proprietate personală, şeful SIF a incercat să iasă de pe o alee secundară in Strada Octav Onicescu. Ajuns in intersecţie, el nu a mai acordat prioritate autoturismului Skoda condus regulamentar de Mugurel Horbovanu, iar cele două autoturisme s-au ciocnit.
Accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale minore, insă cercetările aveau să stabilească că vinovat de producerea coliziunii ar fi poliţistul care nu a respectat regulile de prioritate. In plus, etilotestul a indicat in cazul său o alcoolemie de 0,32 in aerul expirat. Fiind vorba de o contravenţie, poliţiştii de la Rutieră i-au ridicat permisul de conducere şi l-au amendat cu 324 de lei. După acest episod, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP), comisarul şef Viorel Şerbănoiu, a solicitat declanşarea procedurilor privind cercetarea prealabilă apreciind că gestul lui Calimandriuc, care face parte şi din consiliul de conducere al IJP, ar fi afectat imaginea instituţiei.
Comisarul-şef Vasilică Calimandriuc a mai căzut in dizgraţie in urmă cu aproape şase ani. Aflat la conducerea fostului Serviciu pentru Combaterea Criminalităţii Economico-Financiare, el a fost eliberat din funcţie in martie 2002 şi trecut pe postul de şef al Biroului de logistică, in urma unei decizii semnate de chestorul (r) Toma Zaharia. Mult timp motivele schimbării au fost păstrate sub tăcere, dar, după aproape o jumătate de an de la destituire, conducerea IJP de atunci a afirmat că acesta ar fi fost eliberat din funcţie "intrucit activitatea de management nu a fost tocmai la nivelul cerinţelor".