Spectacol umanitar la Casa Tineretului din Botoşani

spectacol umanitar la BotosaniSala Casei Tineretului din Botoșani a fost, sâmbătă, neîncăpătoare, un public numeros fiind prezent la spectacolul umanitar „Dăruiește, fii mai bun”, organizat de Clubul sportiv „Fashion Dance” Botoșani, în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor Botoșani și Asociația „Down Activ Moldova”. Pe scenă au evoluat 160 de dansatori din Botoșani, Trușești, Ștefănești, Albești, Guranda și Băbiceni, patru adolescenți nevăzători, ce au susținut mici recitaluri și Cosmin Agache, deja vedetă atunci când vine vorba de Beatbox. Momentele artistice au avut drept liant prezentarea inspirată a actriței Lidia Uja, ele alternând în aplauzele celor ce au umplut sala până la refuz.

like facebookAu fost oferite spre vânzare obiecte realizate de copii cu Sindrom Down si cele donate de Penitenciarul Botoșani, organizându-se și o licitație ce a avut drept obiect un tablou donat de pictorul Daniel Relenschi.

Donațiile au depășit așteptările nevăzătorilor, în beneficiul copiilor cu dizabilități adunându-se 4000 RON, o mie dintre ei fiind donați din partea firmei S.C. „Elsaco” S.A. de directorul general Viorel Iliuță. A trezit o reală emoție gestul Didinei Bursuc, educatoare acum la pensie, care a achiziționat tabloul creat de Daniel Relenschi cu suma de 500 RON. Pensionara din Botoșani l-a avut pe vremuri la grădiniță pe un copil cu distrofie musculară, unul dintre beneficiarii donațiilor făcute.

Dan Pălimariu, președintele Asociației „Down Activ Moldova”, a declarat că va folosi banii donați pentru medicamente, Pampers și investigații medicale ce e foarte posibil să aibă drept finalitate o operație. Tot el intenționează să doneze creații hand – made făcute de copiii din asociația sa dansatorilor de la „Fashion Dance”. La Asociația nevăzătorilor, suma obținută din donații va fi direcționată spre 10 copii nevăzători din mediul rural, cu o situație materială modestă, un număr și mai mare de mici nevăzători urmând a primi pachete cu haine, jucării și dulciuri, dăruite de micii dansatori de la Clubul sportiv „Fashion Dance” Botoșani. Toți artiștii ce au urcat pe scenă au fost răsplătiți cu dulciuri, oferite de sponsori.

“Sunt fericită pentru că am reușit să omogenizez atâția oameni, adulți și copii. Nu mă așteptam să se strângă atâția bani în beneficiul copiilor cu dizabilități”, a declarat profesor Simona Anușca, antrenor al Clubului sportiv “Fashion Dance” Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *