Prejudiciul de la Școala din Răchiți, peste 2,1 milioane de lei

incendiu pompieri scoala rachiti botosani3Primăria comunei Răchiţi şi primarul Gheorghe Iacob aduc clarificări suplimentare referitoare la incidentul petrecut în noaptea  de 4 spre 5 decembrie de la Şcoală Gimnazială nr 1 Răchiţi.

În urma unui incendiu izbucnit în jurul orelor 2:00, Şcoala Gimnazială nr. 1 din comuna Răchiţi a suferit pagube ce, momentan, nu permit desfăşurarea activităţilor şcolare. În ciuda intervenţiei rapide a echipei SVSU Răchiţi şi a Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţe, focul s-a extins cu repeziciune, cuprinzând mare parte din clădire. Primele estimări arată că pagubele produse de incendiu sunt de aproximativ 2.100.000 de lei.

Cu toate acestea, primarul comunei Răchiţi dă asigurări că toţi cei 85 de elevi care învaţă la Şcoala Gimnazială nr. 1, vor fi relocaţi la Şcoala Gimnazială Roşiori, pe perioada reabilitării clădirii, iar grupa de grădiniţă îşi va desfăşura cursurile într-un spaţiu pus la dispoziţie de un agent economic din localitatea Răchiţi.

Toţi elevii care învaţă acum în Răchiţi vor putea merge să îşi continue studiile la Roşiori, acolo unde au învăţat şi pe perioada modernizării şcolii. Un agent economic din comună ne-a pus la dispoziţie un spaţiu pentru copiii care mergeau la grădiniţa din cadrul şcolii, şi astfel cei mici nu se vor mai deplasa în altă localitate ca să meargă la grădiniţă”, a precizat Gheorghe Iacob, primarul comunei Răchiţi.

Primăria Răchiţi a solicitat alocarea de fonduri de urgenţă de la guvern, de la Ministerul Dezvoltării şi de la Ministerul de Interne pentru a reconstrui şi utila în cel mai scurt timp şcoala.

Am solicitat sprijin din partea guvernului pentru că şcoala din Răchiţi este foarte importantă, fiind şcoală coordonatoare. Sunt mulţi elevi care învaţă aici şi se impune intervenţia de urgenţă. Ne punem speranţă că vom reuşi să terminăm reconstrucţia până la începutul verii”, a susţinut primarul Gheorghe Iacob.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *