VIDEO Omagiu inedit adus eroilor din Primul Război Mondial. Elevii unui liceu au provocat la un meci de fotbal jurnaliștii din Botoșani

meci de fotbal intre elevii Liceului pedagogic Botosani si AJJP BotosaniElevii unui liceu din Botoșani au găsit un mod inedit de a aduce un omagiu eroilor din Primul Război Mondial. Ei au provocat la un meci de fotbal jurnaliștii din Botoșani.

Elevii, susținuți de profesori, de la Liceul Pedagogic Nicolae Iorga au vrut să marcheze împlinirea unui secol de la „Armistițiul de Crăciun”. Practic, acum 100 de  ani, în ziua de Crăciun a anului 1914, soldații germani și englezi, dar și scoțieni ori francezi, aflaţi în diferite puncte ale frontului de Vest, au ales să pună capăt pentru un timp războiului și să joace un meci de fotbal.

like facebookArmistițiul de Crăciun” este, poate, una dintre cele mai valoroase lecţii de umanitate pe care istoria ne-a oferit-o:”nu există minune mai mare decât legăturile de neînţeles ce unesc oamenii, chiar şi în cele mai aprige conflicte”, susține directorul Liceului Pedagogic, Mirela Sănduleanu.

meci de fotbal intre elevii Liceului Pedagogic- Botosani si AJJP BotosaniPartida de fotbal, dezlănţuită ad-hoc,dintre germani și britanici, încheiată cu scorul de 3 la 2 pentru nemți, a avut loc între tranşeele pline de noroi (în No Man’s Land), dar decorate cu brăduleţi, cu lumânări şi lampioane de hârtie”.

Pentru omagierea momentului, o echipă de elevi de la Pedagogic, coordonată din teren de profesorul Daniel Cojocaru, a „înfruntat”, la Sala Polivalentă Elisabeta Lipă, o echipă a Asociației Județene a Jurnaliștilor Profesioniști.din Botoșani. La final, tinerețea elevilor de la Pedagogic a învins experiența presei cu scorul de 4-3.

Proiectul Liceului Pedagogic se înscrie în calendarul proiectului multilateral Comenius ”A Matter of Choices”, finanțat de Comisia Europeană prin Programul de Învățare pe Tot Parcursul Vieții și se desfășoară concomitent în toate cele 9 școli din țările partenere.

DSC_0021

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *