Vezi cauza incendiului de la Şcoala Generală din Răchiţi!

incendiu pompieri scoala rachiti botosani2Pompierii au reuşit să stabilească, în urma anchetei desfăşurate, cauza incendiului izbucnit la şcoal generală din comuna Răchiţi.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă(IJSU), cel mai probabil incendiul a izbucnit de la un frigider defect.

like facebookLa incendiul izbucnit în noaptea de joi spre vineri, au intervenit peste 70 de pompieri cu 15 autospeciale mai bine de şapte ore.

Intervenţia a fost îngreunată de o cantitate mare de materiale combustibile şi suprafaţa mare incendiată. Focul a făcut pagube de 1,5 milioane de lei, iar bunurile salvate au fost estimate la 2,5 milioane de lei.

„Intervenţia a fost extrem de dificilă, având în vedere că s-a aprins o cantitate foarte mare de materiale combustibile, accesul la clădire era limitat, precum şi suprafaţa mare incendiată. Extinderea incendiului a fost favorizată de faptul că acoperişul era construit din grinzi de lemn, prevăzut cu lucarne, iar podul sălilor de clase era din scândură.
Pompierii au reuşit să salveze şi să protejeze arhiva unităţii de învăţământ şi o parte din mobilierul şi materialele didactice aflate în interior”, se arată într-un comunicat al IJSU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *