VIDEO Incendiu devastator la o şcoală din Botoşani

incendiu pompieri scoala rachiti botosani4Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de joi spre vineri, la o şcoala generală din Botoşani.

Incendiul a fost sesizat în jurul orei 2.30, la Școala gimnazială 1 din comuna Răchiți, localnicii alertând pompierii. Şcoala nu are paznic, supravegherea făcându-se printr-un sistem de camere video, iar primii care au ajuns la faţa locului au fost voluntarii de la situaţii de urgenţă împreună cu primarul din comună.

like facebookFocul a izbucnit, la şcoala din localitatea Răchiţi, din zona centralei de încălzire şi s-a extins rapid în sălile de clasă şi acoperiş. Oamenii care au fost alarmaţi au reuşit să evacueze o mică parte din mobilier şi din fondul de carte.

 

” Nu am idee de la ce a pornit incendiul. Când am ajuns aici, împreună cu băieţii de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, flăcările ieşeau prin acoperiş în zona centralei. Am folosit exitoarele pe care le-am găsit la şcoală şi le-am luat şi pe cele de la Primărie, însă nu ajungeau până pe acoperiş. Copii vor învăţa din nou la Roşiori, cum au făcut-o pe perioada reabilitării”, a declarat Gheorghe Iacob, primarul comunei.

incendiu pompieri scoala rachiti botosani3Pompierii au intervenit cu şase autospeciale, însă focul a cuprins întreg acoperişul imobilului, iar flăcările se extindeau cu repeziciune. Peste trei ore a durat lupta cu focul, iar pagubele sunt imense. Şcoala fusese proaspăt reabilitată, la sfârşitul anului 2013 printr-un proiect cu Banca Mondială, iar timp de doi ani nu a fost funcţională.  Acum va reveni la acelaşi stadiu. Cei 120 de copii care învaţă în Răchiţi vor trebui să facă naveta la Roşiori, unde vor învăţa din nou în două schimburi.

„În această dimineaţă Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o unitate de învăţământ din comuna Răchiţi. La faţa locului s-au deplasat iniţial şase autospeciale cu apă şi spumă, iar la sosirea gărzii de intervenţie, incendiul se manifesta atât la acoperişul clădirii cât şi la sălile de clasă”, a afirmat Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoşani.

incendiu pompieri scoala rachiti botosaniincendiu pompieri scoala rachiti botosani1incendiu pompieri scoala rachiti botosani2incendiu pompieri scoala rachiti botosani5incendiu pompieri scoala rachiti botosani6incendiu pompieri scoala rachiti botosani7incendiu pompieri scoala rachiti botosani8incendiu pompieri scoala rachiti botosani9incendiu pompieri scoala rachiti botosani10incendiu pompieri scoala rachiti botosani11incendiu pompieri scoala rachiti botosani12

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *