Record de viteză plătit cu permisul: 142 km/h in localitate

Cea mai mare viteză inregistrată de la inceputul acestui an in Botoşani este de 142 kilometri pe oră. Nedoritul record a fost stabilit vineri, in localitatea Sauceniţa, de un tinăr care gonea cu un Volkswagen Passat pe DN 29B. Inregistrările video ale poliţiştilor rutieri arată că maşina, condusă de Constantin R., din Dorohoi, rula in viteză, la ora 15,38, in plin trafic, atingind pentru citeva clipe un maxim de 142 de kilometri pe oră. Potrivit reprezentanţilor Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR), tinărului i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională in valoare de nouă puncte amendă şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru o perioadă de trei luni. "Este cea mai mare viteză inregistrată vreodată de radarele poliţiştilor intr-o localitate. Este drept că recordul absolut e de 151 de kilometri pe oră, insă acesta a fost inregistrat in afara localităţii", recunoaşte comisarul Ghiorghi Mihai, ofiţer in cadrul SPR.

512 sancţiuni intr-o săptămină

In ultima săptămină, in cadrul acţiunii privind identificarea şoferilor care nu respectă regimul legal de viteză, radarele Poliţiei au făcut numeroase victime. Poliţiştii au aplicat 513 sancţiuni contravenţionale, din care 324 pentru viteză. Potrivit reprezentanţilor SPR, poliţiştii au reţinut şi 13 permise de conducere, dintre care patru pentru depăşirea vitezei maxime admise cu mai mult de 50 de kilometri la oră.

11 persoane ucise de viteză

Amenzile aplicate de Poliţia Rutieră par să nu fie un antidot pentru cei care calcă pedala de acceleraţie. Anul trecut, agenţii rutieri au aplicat peste 15.000 de sancţiuni contravenţionale, iar anul acesta cu 8% mai puţine. Cu toate acestea, pasionaţii de viteză continuă să incalce normele, unii pină işi rup maşinile in vreun pom. Nu de puţine ori poliţiştii au găsit procese-verbale de contravenţie chiar in automobilele făcute praf din cauza vitezei. De altfel, nerespectarea regimului de viteză a devenit una din principalele cauze ale accidentelor, pe acest fond inregistrindu-se in judeţ, in primele 10 luni ale anului, 26 de accidente grave soldate cu 11 morţi şi 24 de răniţi grav. "Cei care gonesc cu viteze mari sunt in general tineri cu maşini puternice, care nu acordă prea multă importanţă siguranţei personale", spun poliţiştii.

Cel mai bun exemplu este un caz petrecut in martie, in Frumuşica. Prins cu 124 de kilometri la oră pe drumul european E 58, şoferul unui Rover a refuzat să oprească la semnalele agenţilor. Blocat pe un drum secundar, el a pornit glonţ spre maşina Poliţiei. Plecaţi din nou pe urmele lui, poliţiştii nu au mai reuşit să-l ajungă. Dat in consemn, Rover-ul a fost găsit mai tirziu, parcat in curtea unei case din Frumuşica.

baner_net_liviu.jpg

buhaianu_jpg2.jpg

banner_grigoras_rvg.jpg