Profesorii vor primi în avans drepturile salariale câştigate în instanţă. Vezi ce sumă poate să încaseze un profesor!

profesor la clasaProfesorii botoșăneni vor avea sume frumușele în cont în luna decembrie. Și asta pentru că în ultima lună din an, spun reprezentanții Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, cadrele didactice vor primi a patra tranșă de bani pe drepturile salariale obținute din hotărârile judecătorești și cel mai probabil toate drepturile obținute în instanță pe anul 2015, în avans. Cadrele didactice vor lua pe ultima tranșă din 2014 sume ce pleacă de la 300 lei și pot depăși 1000 lei. În cazul în care se vor achita acum și drepturile aferente anului 2015 , atunci sumele se rotunjesc considerabil, iar unii profesor poate ridica și până la 4000-5000 lei pe lângă salariu.

S-a solicitat necesarul de fonduri pentru a fi plătite hotărârile judecătorești aferente anului 2015 într-o singură tranșă. Din informațiile pe care noi le avem pe linia federației sindicale, știm că astăzi (nr. miercuri) va fi emisă ordonanța de guvern care să rectifice bugetul, astfel încât să fie asigurate sumele necesare pentru plata salariilor și hotărârilor judecătorești în anul 2014 și pentru 2015„, a spus Liviu Axinte, liderul LSI Botosani.

like facebookDe drepturile salariale obținute în instanță se vor bucura cadrele didactice care erau în activitate în perioada 2008-2010.

Vor încasa sume mai mici sau mai mari funcție de salariul de încadrare, dacă avea salariu de merit, ore de dirigenție, unii mai puțin și alții deloc, pentru că fie nu erau în activitate, în septembrie 2010, sau erau în concediu de creștere a copilului„, a mai spus Axinte.

Potrivit liderului de sindicate, profesorii vor primi pe 2014 și 2015  25% din drepturile salariale obținute prin hotărârile judecătore, în timp ce în 2016 procentul va fi de 35%.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *