Minodora Vasiliu: Nici un târg de animale din Botoşani nu este autorizat. Vom aplica sancţiuni primăriilor

minodora vasiliu la prefectura botosaniDirectorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Minodora Vasiliu a transmis, miercuri, primarilor că în judeţul Botoşani este o situaţie unică în ţară, nici un târg de animale nu este autorizat.

like facebookAceasta a exemplificat şapte târguri de acest gen, la Botoşani, Hlipiceni, Truşeşti, Dorohoi, Darabani, Săveni şi Flămânzi şi toate sunt în ilegalitate. Directorul i-a avertizat pe primari că va demara controale şi îi va sancţiona. Pentru autorizarea unui asemenea târg este necesară împrejmuirea locaţiei, existenţa unui punct sanitar veterinar pentru eliberarea documentelor animalelor precum şi o boxă pentru animalele suspecte de boală sau moarte.

” Este o situaţie de neacceptat în judeţul Botoşani comparativ cu întreaga ţară. Judeţul Botoşani nu are nici un târg autorizat. Gândiţi-vă că cei care v-au ales au făcut-o să îi ajutaţi. Populaţia de la ţară creşte animale ca să le vândă şi să îşi cumpere o bucată de pâine. Cum vă închipuiţi o bătrână care are 70 de ani şi vrea să îşi vândă un porc trebuie să vină la DSVSA să ia aviz şi să meargă în Suceava. Nu este o situaţie de normalitate şi legalitate. Am făcut foarte multe adrese prin care v-am atenţionat şi v-am rugat să intraţi în legalitate prin autorizarea acestor târguri. Nu am primit nici un răspuns. Vreau să vă spun că vom face controale şi nu vom amenda oamenii care vând animalele ci administratorii târgurilor”, a declarat Minodora Vasiliu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *