Primăria Botoşani, executată silit pentru o sumă impresionantă

primaria BotosaniPrimăria municipiului Botoşani a ajuns într-o situaţie incredibilă, aceea de a fi executată de o unitate din subordine. Este vorba despre fostul operator Termica, ce a are de recuperat de la Primărie 1,4 milioane de lei.

Lichidatorul societăţii a câştigat suma în instanţă menţionând că reprezintă contravaloarea unei facturi privind modernizarea unor puncte termice.

Cum reprezentanţii municipalităţii nu au plătit, lichidatorul a apelat la un executor judecătoresc pentru a primi banii. Pentru a nu se trezi cu conturile blocate, conducerea Primăriei a decis contestarea măsurii de executoare silită invocând faptul că datoria nu a fost bugetată şi nu au cum să o plătească. Contestaţia la executare se judecă la Judecătoria Botoşani.

like facebook„Cum era şi normal după ce am obţinut hotărârea am pus-o în executare. Acum ei invocă lipsa bugetării acestei sume, însă trebuiau să se pregătească”, a declarat Constantin Dascălu.

Executarea vine într-un moment delicat pentru municipalitate, în condiţiile în care lichidatorul mai deţine o hotărâre definitivă şi irevocabilă privind recuperarea patrimoniului, ceea ce înseamnă 20 de milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *