Foto! Focuri de armă pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări

tigari contrabanda prutÎn cadrul unei acţiuni desfăşurate pentru combaterea contrabandei cu bunuri accizabile, poliţiştii de frontieră români şi moldoveni au confiscat 60.000 ţigarete pe care doi bărbaţi încercau să le introducă ilegal în România.

La sfârşitul săptămânii trecute, în urma schimbului de informaţii între poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani şi din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, impreuna cu poliţiştii de frontieră din Republica Moldova, a fost organizată o acţiune pe linia combaterii traficului cu ţigări de contrabandă.

Cu această ocazie, poliţiştii de frontieră botoşăneni au observat pe direcţia localităţii de frontieră Miorcani, judeţul Botoşani, doi bărbaţi care traversau raul Prut, indreptandu-se spre malul românesc si care transportau două colete voluminoase.

like facebookPoliţiştii au procedat la interceptarea celor doi bărbaţi, dar aceştia nu s-au supus somaţiilor verbale, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, trăgând un foc de armă în plan vertical. S-a reuşit reţinerea unuia dintre bărbaţi. Cel de al doilea a fugit pe teritoriul Republicii Moldova si a fost reţinut, la scurt timp, de poliţiştii de frontieră moldoveni.

tigari contrabanda prut 1Pe timpul cercetărilor efectuate de poliţiştii de frontieră români împreună cu poliţiştii moldoveni s-a stabilit faptul că bărbaţii reţinuţi sunt doi fraţi din Republica Moldova, care au incercat sa treaca ţigaretele peste raul Prut cu intenţia de a le preda unui cetăţean român a cărui identitate nu o cunosc. În urma inventarierii celor două colete a rezultat un număr de 60.000 ţigarete.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecerea frauduloasă a frontierei de stat şi a fost dispusă măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare de 33.000 lei, în vederea confiscării.

Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi pentru identificarea tuturor persoanelor  implicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *