Exclusiv! Cel mai cunoscut interlop din Botoşani dă în judecată Interpol-ul. Vezi cine şi de ce!

ion clamparuFamilia celui mai cunoscut interlop din Botoşani se luptă cu autorităţile pentru a-l aduce în ţară. Rudele bărbatului vor să se îndrepte împotriva Interpol-ului şi al Ministerului Justiţiei după ce acesta nu este extrădat, în ciuda unei hotărâri judecătoreşti.

Este vorba despre Ion Clamparu, închis în Spania pentru a ispăși o pedeapsă de 30 de ani. Acesta vrea să fie extrădat în România, iar în luna aprilie familia acestuia a depus o acţiune la Curtea de Apel Bacău şi a fost admisă, însă autorităţile nu o pun în executare. Rudele temutului interlop au contactat un avocat şi vor să facă plângere penală împotriva oficialilor de la Minsterului Justiţiei şi cei de la Interpol pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu.

like facebookIon Clamparu a fost condamnat, la sfârşitul anului 2012, pentru proxenetism şi provocarea unui avort. Potrivit anchetatorilor, botosaneanul, care ar fi actionat impreuna cu trei „locotenenti”, ar fi racolat peste 100 de femei, printre care si minore, sub promisiunea unui loc de munca in Spania si le-ar fi obligat sa se prostitueze.

Ion Clamparu a ajuns sa fie considerat cel mai puternic lider al lumii interlope din Romania, dupa ce a iesit din Penitenciarul Poarta Alba, unde a executat o pedeapsa pentru omor. Ulterior, el s-a stabilit in Bacau, iar cu ajutorul fostilor colegi de celula a pus pe picioare o grupare infractionala. Plecat din tara, si-a stabilit „cartierul general” in Madrid si a monopolizat piata prostitutiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *