Vremea se schimbă. Prognoza pe două săptămâni!

ninsoareAdministraţia Naţională de Meteorologie a făcut o estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor în intervalul 1-14 decembrie. Potrivit meteorologilor, în Moldova vremea va fi în general mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă a anului, pe toată durata celor două săptămâni de prognoză. Totuşi, se va remarca o tendinţă de creştere a valorilor termice, astfel încât, în jurul datei de 7 decembrie, media regională a maximelor va fi de 2 grade, iar a temperaturilor minime va fi de -2 grade. În a doua parte a intervalului, valorile termice vor scădea uşor şi treptat, mediile diurne vor coborî spre 0 grade, iar cele nocturne spre -6 grade.

Pe 1 şi 2 decembrie va ninge pe arii relativ extinse, iar în zonele de deal şi de munte
cantităţile de precipitaţii vor fi însemnate. În restul primei săptămâni de prognoză, doar pe arii restrânse vor mai fi fulguieli. Începând cu data de 8 decembrie, probabilitatea pentru precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare, va fi în creştere.

like facebookLa munte, intervalul de prognoză va debuta cu o vreme rece şi temperaturi diurne negative, cu o medie de aproximativ -2 grade Celsius. Între 3 şi 7 decembrie regimul termic diurn va creşte uşor, spre o medie a maximelor de 2…3 grade. În cea de a doua săptămână vremea se răceşte din nou, iar de marţi, 9 decembrie, vor predomina din nou valorile negative. Temperaturile minime vor avea valori medii între -4 grade în intervalul 4-7 decembrie şi -7…-8 grade la sfârşitul perioadei de prognoză.

În primele zile va ninge pe arii extinse, în general moderat cantitativ. Ulterior, până pe 7 decembrie, doar izolat mai sunt condiţii pentru ninsori slabe, dar după această dată va ninge zilnic, local şi temporar, în toate masivele montane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *