Botoșăneanul care se sărbătorește odată cu Marea Unire, felicitat de senatorul Doina Federovici

constantin ciolan 1 decembrieLuni, 1 decembrie 2014, singurul botoșănean de-o vârstă cu Marea Unire, născut pe 1 decembrie 1918, a împlinit venerabila vârstă de 96 de ani.

Constantin Ciolan a lucrat, timp de zece ani, ca ofiţer în Batalionul de Jandarmi Botoşani, iar acest lucru i-a atras o dragoste de ţară fără limită. La 21 de ani a fost înrolat în armată, participând la Al Doilea Război Mondial.

„Îmi creştea inima ori de câte ori purtam uniforma militară şi era cântat imnul României. Îmi iubesc ţara până la lacrimi”, spune bătrânul.

După război, Constantin a lucrat ca funcţionar în Primărie, iar timp de două decenii a fost şef la Cantina socială a Botoşaniului.

Aflat la pensie, omul de-o seamă cu Unirea poartă toată recunoştinţa faţă de ţara sa. În fiecare an, el arborează drapelul tricolor la balconul apartamentului situat la etajul al patrulea al unui bloc din zona centrală a municipiului.

like facebookÎn semn de maxim respect pentru acest simbol local, senatorul Doina Federovici a ținut  să il felicite personal și anul acesta pe domnul Ciolan, oferindu-i un cadou simbolic: tricolorul României, drapelul Uniunii Europene, o șampanie și un buchet de flori in culorile tricolorului României.

Sunt onorată să fiu alături de singurul botoșănean în viață care s-a născut pe 1 decembrie 1918. Am ținut să îi urez și anul acesta multă sănătate și să mă înclin în fața domniei sale pentru experiența pe care a acumulat-o de-a lungul vieții – efectiv istoria României moderne” a declarat senatorul PSD Doina Federovici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *