Controale ale poliţiştilor rutieri în trafic

politia rutiera Botosani iarnaLa data de 30 noiembrie, Poliţia Română a declanşat o acţiune preventivă pe linia respectării prevederilor legale referitoare la transportul public de persoane şi mărfuri, respectiv circulaţia în condiţii de iarnă, în mai multe judeţe din ţară printre care şi în judeţul Botoşani. De asemenea, poliţiştii de la transporturi vor patrula trenurile de călători, pentru o călătorie fără incidente.

Poliţia Română acţionează pentru salvarea de vieţi, prevenirea accidentelor rutiere grave şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă regulile rutiere.

În judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Bacău, Neamţ, Vaslui, Galaţi, Buzău şi Brăila, poliţiştii de la rutieră şi ordine publică desfăşoară activităţi în teren, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., pentru prevenirea accidentelor rutiere, aplicarea fermă a legislaţiei rutiere, controlul stării tehnice a vehiculelor rutiere, verificarea legalităţii transportului rutier public de persoane şi mărfuri, verificarea respectării timpilor de conducere şi odihnă, precum şi combaterea evaziunii fiscale.

De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie a prognozat înrăutăţirea condiţiilor meteorologice, semnalând precipitaţii mixte, în special în partea de est a ţării. Astfel, poliţiştii acţionează pentru identificarea celor care circulă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără anvelope de iarnă.

Legislaţia rutieră în vigoare prevede că pentru deplasarea autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei este obligatorie folosirea anvelopelor de iarnă.

like facebookPoliţia Română atrage atenţia participanţilor la trafic să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri.

De asemenea, pentru o călătorie în siguranţă, au fost intensificate patrulările în trenurile de călători în scopul prevenirii faptelor de natură penală şi contravenţională, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *