Cardul naţional de sănătate, utilizat în paralel cu platforma informatică clasică de furnizorii de servicii medicale din judeţ

card sanatateFurnizorii de servicii medicale au început din 25 noiembrie să utilizeze sistemul cardului naţional de sănătate în paralel cu platforma informatică utilizată în prezent pentru validarea serviciilor medicale şi farmaceutice. Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, utilizarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate în cadrul activităţii curente, în această perioadă este necesară pentru realizarea unui sistem cu funcţionalitate optimă in momentul in care acesta va deveni obligatoriu.

like facebookIn această perioadă furnizorii de servicii medicale aflati in relaţie contractuale cu C.A.S Botoşani vor valida serviciile medicale şi farmaceutice cu ajutorul acestui instrument, atunci când asiguratul va prezenta cardul de sănătate la solicitarea unui serviciu medical. Utilizarea in paralel a celor două sisteme de validare a serviciilor se va derula pând când vor fi eliminate toate disfunctionalităţile tehnice şi administrative depistate in utilizarea sistemului cardului de sănătate„, spune Costel Lupaşcu, preşedintele CA Botoşani.

După această etapă cardul naţional de asigurări sociale de sănătate va deveni obligatoriu la o dată ce va fi stabilită prin hotărâre de guvern.

One thought on “Cardul naţional de sănătate, utilizat în paralel cu platforma informatică clasică de furnizorii de servicii medicale din judeţ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *