Reprezentantii Institutiei Prefectului vor comunica cu institutiile publice deconcentrate prin reteaua VPN

Marti, in sala de videoconferinţe a Prefecturii a avut loc şedinţa de incheiere a proiectului "Parteneriat pentru dezvoltare", solicitant Primăria comunei Mitoc, la care Instituţia Prefectului din judeţul Botoşani este partener. Scopul acestui proiect a fost realizarea unei reţele informatice la nivelul administraţiei publice rurale din partea de nord a judeţului Botoşani, care să asigure servicii de videoconferinţă, telefonie VoIP şi mesagerie unificată, fiind finanţat prin fonduri Phare, se precizeaza intr-un comunicat de presa remis de Cacelaria Prefectului.

Marti, s-a luat legătura cu două comune Mitoc şi Ungureni pentru o prezentare şi verificare a conexiunii prin reţeaua VPN. Reţeaua VPN işi propune economisirea resurselor şi a timpului reprezentanţilor şi funcţionarilor administraţiilor locale din judeţ prin reducerea deplasărilor pentru rezolvare a unor probleme specifice.

Un efect secundar benefic al acestui proiect este că, partenerul ce asigură comunicaţia, Romtelecom, a făcut investiţii suplimentare, in afara banilor alocaţi prin proiect, astfel incit judeţul Botoşani este primul judeţ cu infrastructură digitală sută la sută, a spus Viorel Iliuţă, directorul Romtelecom Botoşani. Primarul comunei Mitoc, Vasile Capotă a menţionat in cadrul şedinţei că este necesar ca şi instituţiile publice deconcentrate să beneficieze de VPN, pentru a fi depăşit dezavantajul aşezării geografice a unor comune, situate la graniţă, favorizind comunicarea dintre acestea. "Sunt instituţii publice deconcentrate care şi-au prins in bugetul pentru anul viitor costurile pentru aderarea la VPN, astfel incit prin această reţea se vor vehicula informaţii pentru mai multe instituţii. Sperăm ca in cel mai scurt timp să avem legătura şi cu instituţiile deconcentrate prin acest sistem", a spus Gheorghe Sorescu, prefectul judeţului Botoşani.

baner_net_liviu.jpg

.

buhaianu_jpg2.jpg