Executor judecătoresc şi bancheri acuzaţi de abuz, după ce au luat din cont salariul unei tinere

alexandra pinteaCaz incredibil petrecut în Botoşani, după ce o femeie a rămas fără salariu pentru că a fost luat de executorul judecătoresc cu încuviinţarea băncii. Alexandra Pintea a înregistrat restanţe la un credit contractat la EFG Retail Services, iar după ce anul trecut primese o somaţie de la executorul judecătoresc Ionuţ Temneanu, în luna noiembrie s-a trezit fără salariu.

like facebookS-a dus la bancă şi a întrebat de ce nu poate ridica banii şi i s-a explicat că executorul judecătoresc are la dispoziţie întreg salariul ei. A cerut explicaţii şi de la executorul judecătoresc şi acesta i-a răspuns că banca i-a pus la dispoziţie toţi banii.

Tânăra este revoltată de excesul de zel de care au dat dovadă atât bancherii cât şi executorul judecătoresc. Legea permite executarea silită prin porpire a numai o treime din venituri. În prezent restanţa la credit este de peste 5000 de lei, iar salariul femeii este minimum pe economie. După logica executorului şi a bancherilor angajata nu ar mai trebui să primească salariul decât după aproape opt luni.

„Pe data de 25 noiembrie 2014 mi-a fost pus în cont salariul , prezentandu-mă pe 26 noiembrie la BRD am constatat că toţi banii au fost transferaţi de BRD către biroul de executare , nu 1/3 cât este legal să se retragă. Făcând o reclamaţie la directorul băncii acesta a declarat că executorul este de vină. Mergând la executor acesta a dat vina, la rândul său pe bancă care a trimis salariul întreg. Menţionez că eu nu am fost inştiinţată de această retragere totală a salariului. Nu este legal şi moral să mi se fure toţi banii, pentru care eu muncesc ca să-mi plătesc chiria, să-mi cumpăr de mâncare. Am fost furată si nimeni nu si asuma vina pentru aceasta greseala!”, a declarat Alexandra Pintea.

Executorul judecătoresc a refuzat să comenteze subiectul, iar reprezentanţii băncii au menţionat că vor transmite în scris un răspuns, însă până la publicarea materialului nu au făcut acest lucru.

2 thoughts on “Executor judecătoresc şi bancheri acuzaţi de abuz, după ce au luat din cont salariul unei tinere

  1. Acest Ionut Temneanu este un excroc care incearca sa execute silit oameni batrani fara a avea un document la mana!! ar fi o intreaga poveste si destul de lunga ca sa o povestesc aici…. cert este ca in instanta am castigat iar acum ma chinui sa-l fac vedeta pe acest pârlac nesimtit (Ionut Temneanu) la un post de televiziune , mai mult pt faptul ca parintii mei si-au starnit inima din cauza lui!
    Parintii mei sunt destul de invarsta iar daca nu interveneam ori erau datori pe viata , ori erau acum in mormant… cel putin unul din ei… Tatal meu nu a avut niciodata ,nici o datorie spre vreo persoana sau spre o institutie de stat, banca s.a. Acest individ Ionut Temneanu i-si castiga existenta doar prin excrocherii. Si va asigur ca nu sunt singurul!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *