Vezi cât a imputat Curtea de Conturi municipalităţii pentru distracţia făcută la Zilele oraşului şi Revelion!

sarmale sf gheorghe 7Curtea de Conturi a constatat, în urma unui audit realizat vara aceasta la Primăria Botoşani, că acţiunile organizate în 2013 cu bani din bugetul local au fost ilegale. Astfel, suma imputată municipalităţii pentru acţiunile organizate de Zilele Oraşului, 1 Decembrie şi sărbătorile de iarnă se ridică la 64.564 lei.

Pentru organizarea acţiunii Zilele oraşului, din bugetul municipalităţii s-au efectuat, potrivit raportului Curţii de Conturi, plăţi nelegale în sumă de 5.987 lei reprezentând diferenţa dintre creditele aprobate din donaţii şi sponsorizări şi plăţile efectuate. Cu această sumă, municipalitatea a achiziţionat produsele alimentare folosite la prepararea sarmalelor, precum şi vin şi cozonac.

De asemenea, tot în 2013, din bugetul municipiului s-au efectuat plăţi în sumă de 8.889 lei pentru organizarea Zilei Naţionale a României, unde s-a dat fasole cu cârnaţi şi vin.

like facebookŞi suma alocată de municipalitate pentru sărbătorile de iarnă din 2013 a fost imputată. Este vorba de 49.687 lei, pentru care Curtea de Conturi a constatat că nu sunt documente justificative şi că suma a fost angajată fără a avea sursă de finanţare.

Toate aceste abateri au fost generate de nesocotirea preverilor legale care reglementează efectuarea acestor cheltuieli, neîntocmirea, neprezentarea şi neaprobarea, în prealiabil de consiliul local, a programelor de desfăşurare a acestor acţiuni, cu precizarea surselor de finanţare„, se arată în raportul Curţii de Conturi.

De altfel, reprezentanţii Primăriei Botoşani au anunţat că iarna aceasta nu vor mai face acţiuni cu bani din bugetul local, ci doar din sponsorizări.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *