Botoşănenii, invitaţi la evenimentele din Ziua Naţională a României

Parada militara cu torte pe strazile Botosaniului de Ziua Unirii 2014 (2)Prefectul Costică Macaleţi invită cât mai mulţi botoșăneni să urmărească direct la faţa locului manifestările ce vor avea loc la Botoşani cu ocazia zilei de 1 Decembrie. Aceasta, cu atât mai mult cu cât în acest an evenimentele sărăbătorii vor avea un plus de atractivitate şi spectaculozitate.

Oficialităţile au pregătit o expoziţie, dar şi o paradă militară cu armament, tehnică şi echipamente speciale ce vor putea fi admirate şi chiar testate de micii vizitatori.

like facebookÎn detaliu, manifestările vor începe luni la ora 10 în Centrul Vechi, mai precis în Piaţa 1 Decembrie, la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial.  Aici, toţi cei prezenți vor asista la ceremonialul religios şi cel militar, putând ulterior să depună coroane și jerbe de flori în cinstea eroilor.

Începând cu ora 12.00, în centrul administrativ al municipiului Botoșani, mai exact pe strada Cuza Vodă, va avea loc parada militară cu armament, tehnică militară şi echipamente speciale de intervenție aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi Poliţiei Locale. Patru dintre autospecialele Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgență vor fi la dispoziția curioșilor în părculețul de lângă Biserica Militară. Acestea vor oferi și aplicații practice, în special pentru copiii interesați, parcurgând traseul Cuza Vodă – Calea Națională  – Nicolea Iorga – Bulevardul Mihai Eminescu – Marchian, cei mici putând astfel să vadă cum funcționează o ambulanță cu dotări de ultimă oră, dar și autospecialele de intervenție la incendii.

”Ca în fiecare an, invităm cât mai mulți botoșăneni să participe la evenimente. 1 Decembrie este o zi care trebuie trăită cu fast și emoție pentru că ne reprezintă pe noi ca nație și pe fiecare dintre noi, în parte. Îi invit și pe domnii profesori și învățători să-i încurajeze pe elevi să fie de față la evenimente și să organizeze chiar și manifestări proprii, menite să-i facă pe cei mai tineri să înțeleagă bucuria sărbătorii naționale”, este invitația adresată de prefectul Costică Macaleți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *