Un partid politic a dat în judecată Consiliul Judeţean solicitând vacantarea a opt posturi de aleşi

sedinta consiliul judetean - CJ BotosaniUn partid politic a deschis o acţiune la Tribunalul Botoşani împotriva Consiliului Judeţean prin care solicită ca instituţia să constate că opt consilieri judeţeni nu mai ocupă legal funcţia.

Este vorba despre Partidul Ecologist Român, ce a solicitat ca aleşii judeţeni care au beneficiat de prevederile ordonanţei ce le permitea migraţia timp de 45 de zile să fie eliberaţi din funcţii.

like facebookCei opt consilieri judeţeni care au beneficiat de prevederile ordonanţei migraţiei sunt Mihai Aniţulesei, care a trecut de la PPDD la PNL, Ionel Tacu, de la PC independent, Dumitru Zmău, de la PNL la PLR, Dorin Ciuştea, de la PDD independent, Verginel Vacariu, de la PPDD independent, Vasile Dumitraşcu, de la PNL la PSD, Luiza Alexandru, de la PNL la PSD şi Rusu Pavel, de la PNL independent.

Marian Jurgiu, primvicepreşedintele PER, a menţionat că prevederile ordonanţei erau practic o derogare de la legea ce interzicea migraţia politică, iar timp de 45 de zile aleşii aveau voie să plece la un alt partid fără să îşi piardă postul, însă ulterior nu se menţiona ce se întâmplă.

Cum ordonanţa nu specifica acest aspect, ecologistul susţine că practic s-a revenit la vechile prevederi, iar cum consilierii judeţeni nu mai sunt membri în partidul care i-a promovat în funcţii, şi-au pierdut calitatea de aleşi.

Iniţial am solicitat de la Consiliul Judeţean o listă cu cei care au beneficiat de prevederile ordonanţei privind migraţia politică. Apoi am solicitat să se constate că aceştia şi-au pierdut calitatea de aleşi judeni, însă Consiliul Judeţean a refuzat şi în consecinţă am deschis procesul pentru a lăsa judecătorii să se pronunţe„, a declarat Marian Jurgiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *