Muzeograful Gheorghe Median, pe post de bunic la Muzeul de Etnografie

povestila muzeuPovești la gura sobei spuse copiilor. Asta s-a întâmplat, joi dimineață, la Muzeul de Etnografie Botoșani în cadrul unei activități prin care s-a încercat reîmprospătarea spiritului poveștii spuse de bunici nepoților.

Rolul bunicilor a fost jucat de data aceasta de muzeograful Gheorghe Median și soția sa Georgeta Damian, iar copiii, cu vârste de la 2 ani pînă în pragul adolescenței au stat cuminți în scaune ascultând cele două povești rostite, pe rând, de cei doi invitați.

A fost improvizat și un șemineu, e drept unul electronic, cu imagini din computer, deoarece condițiile sălii nu permit amplasarea unuia real. S-a ascultat și colinde și s-au mâncat bomboane, astfel încât atmosfera să fie una cât mai prietenească.

like facebook„Nimănui nu-i strică un dram de candoare, o lume de imaginație și multă fantezie. Poveștile au rolul lor și cei mici trebuie să se bucure de ele. Să încercăm să umblăm la suflețele celor mici cât mai des”, a declarat Laura Tocariu, directorul Muzeului de Etnografie Botoșani, care a mai spus că va continua să-i aducă la muzeu pe cei mici povestila muzeupentru astfel de activități.

Gheorghe Median, care a ales să le spună copiilor prezenți povestea „Doi frați”, a declarat că misiunea pe care a avut-o astazi la muzeu o practică în fiecare zi.

„Astfel de activități eu am acasă în fiecare zi cu nepoții mei. De regulă, nu mă miră nicio invitație de acest fel, pentru că prin meseria pe care o am, cea de muzeograf, lumea știe că sunt un povestitor. O colegă de-a mea, doamna Laura Tocariu, e muzeograf ca mine, m-a invitat și nu puteam s-o refuz”, a spus Gheorghe Median.

Soția lui, Georgeta Median, care a lucrat în învățământ, s-a simțit la evenimentul organizat ca peștele în apă. „Am o părere foarte bună pentru aceste evenimente, pentru că acaparați de situația financiară a fiecăruia, uităm că acești copii mai au nevoie și de povești”, a spus aceasta. Georgeta Median nu este la prima activitate de acest gen. Ea desfășura activități similare la Clubul Educatorul înființat la Librăriile Agata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *