Vezi calendarul concursului pentru gradaţiile de merit!

repartizare profesori 006Metodologia privind acordarea gradaţiei de merit nu aduce noutăţi în acest an şcolar. Potrivit liderului Ligii Sindicatelor din Învăţământ Botoşani, Liviu Axinte, singura noutate este aceea că anul acesta vor fi acordate gradaţii de merit şi personalului auxiliar.

La nivelul judeţului vor beneficia de acest drept peste 200 de cadre didactice. Gradaţia de merit reprezintă 25% din salariul de încadrare şi se acordă pe o perioadă de cinci ani.

Punctajele pe specializări şi pentru personalul auxiliar să fie făcute la nivelul comisiilor paritare de la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean, astfel încât în aprilie să se desfăşoare concursul de dosare„, a spus Liviu Axinte.

Numărul maxim de gradații care pot fi acordate se calculează astfel: din numărul stabilit prin aplicarea a 16% din totalul posturilor didactice şi didactice auxiliare existente la nivelul inspectoratului școlar se scade numărul de gradații acordate personalului didactic şi didactic auxiliar aflate în plată, având în vedere că gradația de merit se acordă pe o perioadă efectivă de 5 ani, fără a fi luate în calcul perioadele de suspendare a contractului individual de muncă din motive neimputabile angajatului sau de exercitare a unei funcții publice.

Gradația de merit se atribuie începând cu data de 1 septembrie 2015.

Personalul didactic din învățământ care a beneficiat de gradație de merit până la 31 august 2015 poate participa la un nou concurs.

Personalul didactic pensionat nu mai beneficiază de gradație de merit de la încetarea, în vederea pensionării, a contractului individual de muncă pe perioadă nedeterminată.

Cadrele didactice care în perioada 1 septembrie 2010 – 31 august 2014 au îndeplinit și funcții de conducere pot participa la concursul de acordare a gradației de merit fie ca personal didactic de conducere, fie ca personal didactic de predare. În această situație, își exprimă opțiunea în scris odată cu depunerea dosarului, prezintă calificativul anual acordat pentru activitatea corespunzătoare funcției îndeplinite în anul școlar respectiv, iar evaluarea se realizează conform grilei specifice opțiunii exprimate în scris la depunerea dosarului.

Concursul pentru acordarea gradaţiilor de merit începe în luna februarie 2015 şi se încheie pe 11 august.

Vezi aici metodologia şi graficul de desfăşurare a concursului de gradaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *