Şefa Secţiei Chirurgie de la Spitalul Judeţean: Ne vin cazuri extrem de grave din cauza fricii nejustificate de actul medical

maria tighiliu medic 002Medicii chirurgi de la Spitalul Judeţean au tras, miercuri, un semnal de alarmă: tot mai mulţi botoşăneni ajung la spital cu boli grave din delăsare.

Şeful Secţiei de Chirurgie, Maria Ţighiliu, a declarat că există un deficit mare în ceea ce priveşte educaţia sanitară în judeţul Botoşani.

Ea susţine că o persoană trecută de 45 de ani trebuie să-şi facă investigaţii medicale.

Am avut marţi seară o pacientă cu hernie ştrangulată, cu ansă aproape necrotică, la limită. Mai am o pacientă cu o situaţie extrem de gravă, o eventraţie şi care care stă de patru zile acasă. Oameni buni, nu mai există nicăieri în lume cazurile astea. La noi ne vin în Urgenţe cazuri extrem de grave. Trebuie să salvăm nişte oameni care ajung la limita supravieţuirii şi reuşim lucrul acesta, dar cu nişte costuri extrem de mari„, a precizat medicul Ţighiliu.

like facebookMedicul botoşănean susţine că unii bolnavi cer sprijinul medicilor în ultimul moment, din cauza fricii nejustificate de actul medical.

Costurile pentru tratarea unei pacreatite acute pot depăşi şi peste un miliard de lei vechi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *