Speranţe olimpice spulberate de dopaj

halterofilaMarile speranţe ale halterelor româneşti, Loredana Toma şi Bianca Molie, au lipsit de la Campionatul Mondial. Motivul: au fost depistate pozitiv în urma unui control antidoping făcut de forul internaţional cu puţin timp înaintea competiţiei din Kazahstan. Afirmaţia îi aparţine directorului CS Botoşani, Mia Roată. Aceasta mai spune că cele două au fost suspendate pentru doi ani şi vor rata Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, unde erau cotate ca fiind favorite să facă parte din lotul României. Directorul CS Botoşani consideră că principalul responsabil de situaţia creată este antrenorul federal, Constantin Urdaş, precizând că sportivele i-ar fi mărturisit că nu au luat substanţe interzise de capul lor.

De cealaltă parte, Constantin Urdaş, antrenorul sportivelor, a încercat să nege informaţiile. „Nu e adevărat, cine v-a zis aşa ceva? … Au fost controale, dar noi nu ştim momentan nimic, nu avem nicio informaţie în acest sens. Ele nu au luat nimic în afară de vitamine, nu au de unde să ia, că nu văd. Nu există aşa ceva!”, a spus Urdaş. Mai mult, acesta a pus absenţa celor două sportive de la Campionatul Mondial din Kazahstan, unde acestea erau creditate cu şanse la medalii, pe seama accidentărilor.

like facebookContactaţi telefonic pentru a-şi expune punctul de vedere, sportivele Loredana Toma şi Bianca Molie, dar şi Nicu Vlad, preşedintele FRH, nu au fost de găsit.

Sursa: Monitorul de Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *