Strategia de dezvoltare a judeţului va fi revizuită pentru introducerea drumului strategic

consiliul judetean botosani 002Reprezentanţii Consiliului Judeţean Botoşani vor să revizuiască Strategia de Dezvoltare Socio-Economică a judeţului Botoşani. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, a declarat că în strategia judeţului, care a fost aprobată anul trecut şi care este valabilă până în 2020, nu a fost prins realizarea drumului strategic.

Sorescu speră ca anul viitor să se obţină finanţarea pentru realizarea acestuia.

Unul din proiectele de pe ordinea de zi de luna aceasta vizează revizuire a strategiei judeţului, pentru că venim cu drumul strategic. Îl prindem în strategie ca să putem justifica reevaluarea proiectelor şi vrem să ne ducem la ministerul Dezvoltării şi să depunem acea listă de investiţii„, a spus Sorescu.

like facebookRealizarea drumului strategic reprezintă un proiect de 185 milioane euro. Fondurile vor fi alocate prin Programul Operaţional Regional, iar judeţul Botoşani ar urma să contribuie cu o cofinanţare de 2%.

Drumul strategic ar urma să treacă prin Rădăuţi- Prut (vama)- Coţuşca-Drăguşeni- Săveni- Vlăsineşti- Hăneşti- Dângeni- Mihălăşeni- Truşeşti- Albeşti- Todireni- Hlipiceni- limită Călăraşi- limită Rediu- Lunca- Suliţa- Blândeşti şi Talpa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *