Un altfel de Balul bobocilor – Balul Toamnei, la Seminarul Botoșani

mis boboc seminarul teologic btLa Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Sfântul Gheorghe” Botoșani s-a derulat Festivalul-concurs ”Toamnă binecuvântată”, încheiat în data de 13 noiembrie, cu un spectacol, la care au participat elevii și profesorii școlii, părinți și invitați. Pentru a sărbători într-un mod autentic toamna, conform tradițiilor populare și a credințe ortodoxe, proiectul înlocuiește manifestările dedicate sărbătorilor de import, gen ”Halloween”, care pot genera teamă, panică, angoase și pot avea impact negativ în rândul tinerilor.

Spectacolul prezentat de Mădălina Costînceanu, George Ene și cu sprijinul colegilor lor Florian Vecliuc și Sorin Olteanu, s-a desfășurat în concordanță cu specificul toamnei și al liceului, fiind presărat cu numeroase momente de înaltă ținută artistică.

mis boboc seminarul teologic bt 1Ecaterina Bîrlădeanu, Ionel Tudor Codău,  Trupele ”Haiducii” (Sebastian Boariu, Marian Gheorghiță, Valentin Curelariu , Vasile Florea, Ionuț Carabulea, Ady Țînteanu, Ionuț Cojocariu) și ”Rapsodos” (Ionuț Andrei Cașcaval, Mădălin Filote, Vlad Ciobîcă, Justinian Curelariu, Eleftherie Constantinos Albotă) și-au etalat talentul artisitic, elevii demonstrând nu doar rezultate bune la învățătură și purtare, ci și talent și măiestrie artistică, transpunând în practică cele mai valoroase exemple de învățare, din orele de curs, fie religie, muzică, limba română sau limbi străine, spre încântarea profesorilor, părinților și a conducerii școlii.

like facebookSpectacolul a cuprins și desemnarea Miss și Mister Toamna – titluri râvnite intens și adjudecate de doi elevi merituoși, distinși și frumoși – Ecaterina Bîrlădeanu și Emanuel Vărăvăruc. Au mai fost acordate titluri de Miss si Mister pentru popularitate – PriscilaBrînzac, Gheorghiță Marian, vals – Stavără Alexandra, Bogdan Pancu, originalitate – Andreea Iacobeț,  eleganță – Raluca Obadă, Bianca Avasiloaie, Mete Mădălin, Dădăcuș Andrei, atitudine – Violeta Căpraru, Șerban Manolea. Într-o zi de 13 noiembrie, 13 elevi au fost declarați câștigătorii concursului de frumusețe interioară și exterioară, iar circa 20 au fost premiați pentru contribuțiile importante aduse la organizarea evenimentului.

Ținutele de toamnă au fost decorate în mod original cu flori și frunze, coronițe sau eșarfe, rochii de zi și de seară în ton cu moda, dar decente, în același timp. Proba sportivă a fost și ea prilej de bună dispoziție și de etalare a sporturilor preferate de elevii noștri: arte marțiale, lupte, box, fotbal, baschet, tenis, volei, unii fiind pasionați chiar de motoare și beatbox.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *